Šta da radite ako vam ne odgovara na poruke?

Šta da radite ako vam ne odgovara na poruke?

Dopada vam se. Deluje kao da se i vi njemu dopadate. Pošaljete mu poruku. On ne odgovori. Šta sad?

Foto: Shutterstock

Ovo deluje kao sitnica, ali u prvim nedeljama veze, svaka mala interakcija se računa. Muškarci "čitaju" ove suptilne situacije i, možda i na nesvesnom nivou, procenjuju kako vi sami sebe doživljavate i koliko vam je on važan.

Dopisivanje je način komunikacije koji je već dugo prisutan i promenio je, moglo bi se reći i interakciju između muškaraca i žena.

Flertovanje je podignuto na drugi nivo, postalo je jednostavnije, pošto sada, kad nam se neko dopada možemo biti u kontaktu s njim ili njom u bilo koje doba dana ili noći… Ali, ta mogućnost je povećala i naša očekivanja.

Foto: Shutterstock

Pre poruka, ako bi prošao dan da se ne čujete sa nekim ko vam se dopada, to je bilo… normalno.

Danas, ako se ne čujete celog dana - eto razloga za paniku. A i čitavog spektra novih mogućnosti da sve uprskate prosto time što ćete previše analizirati sve živo. Pa i to zašto vam nije odgovorio na poruku.

Dakle, šta ako vam ne odgovori na poruku?

Pod jedan, ne paničite, pod dva - nemojte da pretpostavite da ga više ne interesujete.

Najgluplja stvar koju žena može da uradi u ovakvoj situaciji je da odmah pretpostavi najgore.

Foto: Shutterstock

Možda je čoveku nešto iskrslo na poslu. Možda se sastanak odužio. Možda je zaglavio na večeri. Možda mu se ispraznila baterija. Možda spava.

Postoji toliko razloga zbog kojih vam on možda ne odgovara na poruku, a većina njih nema nikakve veze s vama. 

Nemojte da radite ništa

Čak i ako vas obuzme panika, i ako morate da se požalite drugarici, neka vam to bude ventil. Nemojte da uključite njega u to.

Nemojte da mu pišete ponovo, i pitate ga da li je dobio vašu poruku. Nemojte da ga zovete. I ni za živu glavu ne šaljite poruku u kojoj ga pitate "zašto vam ne odgovara" i "da li to znači da vas više ne voli".

Foto: Shutterstock

Nema efikasnijeg načina da uništite vezu koja je tek u povoju, od toga da on kad konačno bude mogao da pogleda telefon (jer je završio s poslom) i poželi da vam se javi zatekne gomilu poruka čija se sadržina kreće između potpune nesigurnosti i grubog optuživanja za sve i svašta.

Nemojte da izgubite iz vida koliko vredite

Kad nam neko ne odgovara na poruke, to nam uzdrma samopouzdanje. I lako je pasti u iskušenje da sebi dokažemo da je toj osobi stalo do nas, po svaku cenu. Uključujući i potpuno ponižavajuće poteze, kao što je "zatrpavanje" te osobe porukama…

Ili besomučno pozivanje telefonom.

Foto: Shutterstock

Ako vas uhvati to "ludilo", zastanite na sekund i razmislite. Ako ga više ne interesujete, on je na gubitku. Pomislite samo koliko energije, radosti, strasti unosite u vaš odnos, i slika će vam odjednom delovati manje mračno, a vi ćete se osećati mnogo bolje.

Neka do sledeće poruke ili poziva prođe 48 sati

Prvo pažljivo pročitajte poruku koju ste mu poslali, i ostali bez odgovora. Možda možete da date i prijateljici da je pročita. I onda se zapitajte… Da li je ta poruka uopšte zahtevala neki odgovor?

Ako jeste, sačekajte bar dva, tri dana pre nego što ponovo pokušate da stupite u kontakt sa njim.

Ako ste mu važni, svakako će vam odgovoriti u tom periodu, a možete mu postati samo privlačniji jer ste pokazali da imate samopoštovanje, čekajući umesto da ga progonite.

A ako se ispostavi da ipak nije zainteresovan za vas, uljudno ste mu dali prostora da to definitivno shvati, ne ponižavajući se usput.

Ipak, ako ste postali poruku koja ne zahteva konkretan odgovor, možete mu pisati ponovo sutradan, recimo. A u međuvremenu, uživajte.

Foto: Shutterstock

Čitajte, odmarajte se, viđajte se sa prijateljima, provedite vreme sa porodicom. Radite bilo šta što će vam skrenuti pažnju sa muškarca koji u ovom trenutku ne zaslužuje da bude centar vaših misli.

Šta još može da vas muči u ovakvoj situaciji? Pa, često se dešava da su ljudi na početku veze brižni i pažljivi, a onda iznenada kao da se "ohlade". Da li bi u takvoj situaciji trebalo da mu pišete da nekako pokušate da ga zainteresujete?

Stvari su vrlo jednostavne. Ako mu se dopadate, neće moći da "pregura" tri dana a da se ne čuje sa vama. Budite samo strpljivi i sačekajte da se javi.

Zatvoreno za komentare.