Da li znate koji su najčešći razlozi za raskid veze?

Da li znate koji su najčešći razlozi za raskid veze?

Nedostatak komunikacije, ljubomora, gubitak seksualne želje, novac, manjak poštovanja - najčešći su razlozi raskida veza i brakova, tvrde britanski naučnici.

Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam najčešće razloge za raskid veze:

Nedostatak komunikacije

Foto: Shutterstock

Svakodnevna razmena informacija oko dnevnih obaveza ne znači da imate dobru komunikaciju sa partnerom. Ako prećutkujete važne podatake o željama i očekivanjima, kada pretpostavljate šta je druga strana htela da kaže, to polako „guši“ vezu. Mnogi očekuju da će voljena osoba da shvati u čemu je problem, ali to je gotovo nemoguće. Slobodno pitajte šta vam nije jasno i otvoreno iznosite svoje stavove, pa nećete ni imati takvih dilema.

Ljubomora i posesivnost

Foto: Shutterstock

Ako ste ljubomorni na pažnju koju drugi posvećuju vašem partneru, ne želite da ga delite ni sa kim, čak ni u prijateljskom smislu, to može „doći glave“ vašoj vezi. Posesivni partneri, u stvari su nesigurni, nemaju poverenje u drugu osobu, ali ni u sebe. Da bi se ovaj problem rešio, potrebno je vreme, otvoren razgovor između partnera, poštovanje, ljubav.

Gubitak seksualne želje

Foto: Shutterstock

Nedostatak želje za vođenjem ljubavi sastavni je deo svake veze. Ako radite na drugim aspektima odnosa, problem ćete premostiti zajedničkim razgovorom iz kog će se, pak, roditi ideje o buđenju strasti. Ako ste s nekim samo zbog seksa, verovatno ćete prekinuti vezu istog trenutka kada ponestane strasti u krevetu.

Finansijska situacija

Foto: Shutterstock

Nedostatak posla i novca izaziva frustriranost, a ona podstiče depresiju ili agresiju u zavisnosti od tipa osobe, a sve zajedno dovodi do učestalih svađa i problema među partnerima. Ovaj problem ne može da se reši preko noći, a zahteva spremnost oba partnera na iskren razgovor, odricanja i strpljenje.

Manjak poštovanja i podrške

Foto: Shutterstock

Ovo je tihi ubica veza, koji se u početku teško prepoznaje, ali kako vreme prolazi, dolazi sve više do izražaja. Zato nije čudno što mnogi parovi posle pet, deset ili više godina zajedničkog života, jednoga dana shvate da u stvari ne poznaju svoju bolju polovinu. Partner koji ne ceni vaša dostignuća, želje i ambicije verovatno ne ceni ni vas, pa ako pomišljate na raskid, učinite to što pre. 

Zatvoreno za komentare.