Šta držanje za ruku znači muškarcima

Šta držanje za ruku znači muškarcima

Za razliku od žena, muškarci ono što misle i osećaju izražavaju delima, pre nego rečima. Držanje za ruku je gest koji predstavlja znak privrženosti partneru ili dobrom prijatelju.

Foto: Shutterstock

On odaje utisak da vam je prijatno u nečijem društvu, pa ne čudi podatak da ga prati lučenje hormona sreće, oksitocina.

Kako držanje za ruku ima pozitivno dejstvo na oba partnera, dame, znajte da je sve u najboljem redu i da možete da se opustite i uživate u šetnji ili drugim zajedničkim trenucima.

Postoje različiti načini držanja za ruku, a koji jasno potvrđuju da su dve osobe više od prijatelja. Ukoliko su vam prsti isprepleteni, to pokazuje da želite da se zbližite što je više moguće, dok je blag stisak odlika parova na početku veze, koji ispipavaju teren.

Foto: Shutterstock

Ako primećujete da vaš partner pravi prvi korak, to pokazuje da je raspoložen za intimne trenutke udvoje.

Kada muškarac obema rukama drži ruku dame, to ukazuje na nepodeljenu pažnju, a kada je drži čvrsto, ali tako da prsti nisu isprepleteni, to je znak da se oseća prijatno i razoružano. 

Jak stisak ostavlja utisak potrebe za dominacijom, dok ruka preko ramena šalje poruku da želi da svi vide koliko se vole.

Foto: Shutterstock

Dok šetate obgrljeni pokazujete prolaznicima da ste skladan par, međutim ako se samo ovlaš dodirujete, to znači da ste u fazi flerta.

Treba znati da muškarci vole da stoje pored partnerke, a one vole da stoje naspram njih i da se gledaju u oči.

Ukoliko se poigravaju palčevima, znači da im je stalo, a ako ne, onda možda nešto skrivaju. Za kraj, ako vaš dečko ili muž svoju ruku položi na vašu, znači da nema lepe vesti kad je u pitanju budućnost veze.