Šta kada partner odjednom nestane, ne odgovara ni na poruke ni na pozive?

Šta kada partner odjednom nestane, ne odgovara ni na poruke ni na pozive?

U životu se dešavaju i nemile situacije kada partner na početku veze ili u sred flerta jednostavno nestane. Odjednom i bez ikakvog objašnjenja prestane da odgovara na pozive i poruke. To može da bude veliki udar na samopouzdanje i ljubavni život ostavljene osobe.

Photo: shutterstock

Malo se šta tu može popraviti ali ostavljenoj osobi može da olakša, ako zna moguće razloge zašto se ničim izazvano nestajanje partnera desilo.

Jedan od mogućih razloga, jeste izbegavanje sukoba, pod čime se podrazumeva svaki tip direktne komunikacije koja bi mogla razljutiti ili uzrujati drugu osobu. Mnogi su skloni izbjegavanju konflikta i radije bi odšetali iz situacije koja bi mogla dovesti do njega. 

Photo: pixabay

Drugi mogući razlog je strah od emocionalne intime. Osobe koje ga imaju plaše se da dopuste sebi da im bude stalo do nekoga a plaše se i prihvatanja činjenice da je toj osobi stalo do njih. Oni koji imaju problem s ovim strahom mogu biti u vezi par meseci ili čak i godinu, ali ne dopuštaju sebi da se emocionalno vežu.

A možda je jednostavno reč o narcisu. Narcisi nisu empatični na emocionalnu bol koju bi osoba s kojom izlaze, mogla da ima. Manjak empatije je glavna osobina narcisa i verovatno razlog za iznenadno i naglo napuštanje partnera.

Photo: shutterstock

Nijedan od ovih razloga ne opravdava iznenadno nestajanje osobe iz veze s drugom, ali mogu da joj pomognu da uvidi zašto je neko napustio i da problem nije u njoj.

Zatvoreno za komentare.