Šta mislite, da li je dobro uvek biti iskren u vezi?

Šta mislite, da li je dobro uvek biti iskren u vezi?

Iako mnogi vole da naglašavaju kako su "uvek i surovo iskreni", činjenica je da svako od nas s vremena na vreme kaže poneku, malu laž da se neko drugi ne bi osećao loše. Ali, kada je reč o ljubavnoj vezi, da li je moguće biti previše iskren? Izgleda da je odgovor - možda.

Photo: shutterstock

Iako potpuna iskrenost sa dečkom ili devojkom zvuči kao najbolja moguća stvar na svetu, ako ste previše otvoreni u vezi sa svojim osećanjima, može da se desi da se vi ili partner osećate kao "žrtva" nekih "toplo-hladno" igrica.

Photo: shutterstock

Iako niko ne želi da bude u vezi sa manipulatorom i lažovom, čak i najsrećniji parovi jedno drugom povremeno kažu neku belu laž. Razlog za to je što iskrenost ima ozbiljne prednosti, ali i neke "loše strane", posebno kada je reč o ljubavnim vezama.

Photo: shutterstock

Zamislite da se pred vama pojavi vaša tek ošišana devojka, oduševljena svojom novom frizurom, a vama se ni najmanje ne dopada. Treba li da joj date svoje iskreno mišljenje ili bi bilo bolje da je malo slažete i poštedite njena osećanja?

Većina ljudi bi izabrala da u toj situaciji kaže belu laž kako bi izbegla bespotrebne svađe i rasprave, ali i da bi poštedela partnerkina osećanja.

Photo: shutterstock

Iskrenost je nezgodna stvar. Kada govorite o činjenicama koje se mogu proveriti, gde je istina očigledna, to je jedna stvar, ali je drugo kada su u pitanju stavovi, mišljenja, ideje, sviđanja...

Ako odlučite da budete "do koske" iskreni u vezi, čak i kada su u pitanju najmanje sitnice i striktno se držite istine, očekujte sledeće.

Nerviraće vas ako partner nije iskren prema vama

Photo: shutterstock

Kada govorite samo i isključivo istinu, normalno je da očekujete da i partner to radi. Ali, spremite se da budete razočarani jer će vaš partner možda ipak želeti da poštedi vaša osećanja i ponekad vas zbog toga slaže - da vam je lepa frizura, haljina, da vam dobro stoje nove farmerke...

Ponekad će vas smatrati grubom/grubim

Kada iskreno i otvoreno kažete svoje mišljenje, a ne "uvijate ga" bez obzira što se partneru ne dopada, možda će reagovati negativno. Čak i ako niste želeli da ga/je uvredite svojom izjavom, možda će vas doživeti kao grubu, čak i nevaspitanu osobu.

Photo: shutterstock

Zbog toga ćete ponekad biti zbunjeni, ljuti, nervozni, tužni...

Dakle, surova iskrenost ima svoju cenu. Ipak, ako držite do toga da uvek govorite istinu bez obzira na sve, onda vas verovatno ne zanima to što će se partner ponekad možda i naljutiti, uvrediti zbog toga.

Zatvoreno za komentare.