Šta muškarac zaista misli kad kaže da želi "pauzu" u vezi? Nekoliko je razloga zbog kojih se odlučuje na ovaj korak

Šta muškarac zaista misli kad kaže da želi „pauzu“ u vezi? Nekoliko je razloga zbog kojih se odlučuje na ovaj korak

Nije sve tako crno, a muška i ženska perspektiva definitivno nisu iste. Šta muškarac misli kad kaže da želi "pauzu" u vezi?

Foto: Shutterstock

Kada ste u vezi, otprilike uvek možete da znate u kom smeru ona ide. Međutim, nepredvidive situacije su moguće, ali umeju da budu prilično zbunjujuće.

Recimo, ukoliko vam partner odjednom kaže da želi da "napravi pauzu".

Znamo da će vam odmah sve i svašta pasti na pamet, ali polako, nema potrebe da očajavate. Ovo ne znači da on zapravo želi da raskine sa vama.

Znamo da muška i ženska perspektiva nisu iste, a kako maltene uvek postoji razlog zbog kojeg muškarac želi da napravi pauzu u vezi, pokušaćemo da vam pokušamo da realnije sagledate stvari.

Dakle, ovo ne znači nužno da je kraj, jer postoji nekoliko razloga zbog kojih bi on mogao da se odluči na ovaj korak.

Foto: Shutterstock

Razmišlja o tome da se ozbiljnije obaveže i plaši se toga

Ovo možda ne zvuči dobro, jer, ako se neko sprema da provede ostatak života sa vama, ne bi trebalo da se plaši, već bi trebalo da bude uzbuđen i srećan zbog toga. To, ipak, nije uvek takav slučaj.

Za neke muškarce, pomisao da će provesti ostatak života s jednom ženom, zvuči zastrašujuće, pogotovo ako su odrasli u okolini gde su iskusili posledice razvoda ili disfunkcionalnih odnosa.

U tom slučaju, muškarac mora da uzme pauzu kako bi "složio stvari u glavi" i bio siguran da donosi pravilnu odluku.

Više ne želi da bude u ozbiljnoj vezi sa vama

Ovaj razlog je najteže "progutati". Bilo bi mnogo lakše kada bi muškarac bio iskren i odmah vam rekao razlog zbog kojeg želi pauzu.

Nažalost, mnogi pripadnici jačeg pola nisu baš dobri u komunikaciji osećanja. Umesto da kažu istinu i objasne da više ne žele da budu u ozbiljnoj vezi sa vama, lakše im je da to "ublaže" tako što će reći da žele pauzu.

Foto: Shutterstock

Ne želi vas povredi

Neki ljudi su bolno iskreni i veruju da je uvek bolje reći istinu i rešiti neprijatnu situaciju, kao kada skidate flaster, dok mnogi ne misle tako.

Neki muškarci misle da ćete se bolje osećati ako vam kažu ono što misle da želite da čujete, ali ne shvataju da na taj način samo produbljuju agoniju i uzrokuju još više tuge i negativnih osećanja nego kada bi odmah iskreno "stavili karte na sto".

Zatvoreno za komentare.