Način na koji vas ljubi pokazuje šta oseća

Način na koji vas ljubi pokazuje šta oseća

Evo šta se krije iza poljupca u čelo, obraz…

 Foto: Shutterstock

Poljubac u čelo je uzbudljiv, pun strasti, senzualan je. Pravi poljubac je ona iskrica kojom započinje uzbuđenje. A ako poljubac potraje, osećate kako vam srce kuca sve brže i brže… I divan je osećaj.

Ali, ti “ozbiljni” poljupci (posle kojih ne možete da ne završite u krevetu) nisu jedini u kojima uživamo, piše Mondo.

Poljubac u čelo

“Poljubac u čelo pokazuje da između vas vlada snažna bliskost, a ako vas partner ljubi u čelo, sasvim je izvesno da ste mu seksualno privlačni i ‘slatki’ u isto vreme”, kaže za PopSugar dr Dejvid Benet, bračni terapeut.

Poljubac u čelo je odraz iskrene ljubavi i snažne povezanosti među vama. Takođe, to je i način da partner iskaže zastitnički stav i da vam pokaže da vas podržava. Ovaj tip poljupca je odraz emocionalne bliskosti.

Poljubac u stomak

“Ako vas partner ponekad poljubi u stomak, to znači da je potpuno opušten, da oseća snažnu bliskost, ali i da ga seksualno privlačite, jer poljubac u stomak ne samo da podrazumeva određenu povezanost, već je i prilično blizu intimne regije”, objašnjava Benet.

Drugim rečima, malo je verovatno da će vas u stomak poljubiti neko kome ste samo prolazna avantura.

Poljubac u vrat

Vrat je osetljiva, ranjiva zona (znate već, karotide prolaze tuda)… “Ako vas partner ljubi u vrat, pokušava da vas dovede u iskušenje, želi da pokažete da ste ranjivi”, kaže Benet. To je istovremeno i snažna erogena zona i vrlo je verovatno da osoba koja vas tu ljubi želi da vas “odvuče” u krevet što pre. Svrha ovih poljubaca je da vas uzbude, naravno, i upravo zbog toga su oni uobičajeni deo predigre.

Poljubac u obraz

Možda ste ipak samo prijatelji. “Ako vas osoba sa kojom ste u vezi ljubi samo u obraz, moguće je da više nije ni seksualno ni romantično zainteresovana za vas”, objašnjava dr Benet.

Ali, ako poljupci u obraz nisu i jedini koje dobijate, onda su slatki mali podsetnik da vas partner voli.

“Sve zavisi od situacije, ponekad poljubac u obraz znači da partner trenutno ima mnogo toga na umu, tako da mu nije do fizičke intimnosti, ali želi da vam pokaže da vas voli”, kaže on.