Šta da radite ako vam se ponovo javi bivši

Šta da radite ako vam se ponovo javi bivši

Donosimo vam nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći da lakše pregurate tu neprijatnu situaciju: četiri stvari koje bi trebalo da uradite kada se pojavi bivši (i jedna koju ne treba da radite).

Foto: Shutterstock

Posle nekoliko dugih meseci, možda i godinu dana, konačno ste krenuli dalje i preboleli bivšeg partnera. I, kao za baksuz, upravo tada je stigla poruka "šta radiš", "kako si" ili slične sadržine.

U trenutku kad je na ekranu iskočila poruka, prolazi vam kroz glavu da se praznici bliže, možda je usamljen (ili usamljena)? Ili bi da budete samo prijatelji? Ili… možda je razmislio i stvarno mu je žao zbog svega što se desilo? I pojma nemate kako da odgovorite. I da li da odgovorite uopšte, kad smo već kod toga.

Pre nego što odlučite šta ćete po tom pitanju, evo malog podsetnika šta bi trebalo da uradite:

Pozovite nekog od bliskih prijatelja

Odnosno… nekoga ko može da vas podseti zašto ste raskinuli uopšte. Ponekad, kad prođe dovoljno vremena, ljudi počinju da idealizuju bivšeg partnera, pa nije loše da vas neko "otrezni" i podseti vas kako je stvarno bilo.

Poslušajte osećaj

Kako ste reagovali u prvom trenutku? Kad ste videli poruku? Da li ste se nasmešili? Ili ste se "presekli"? Ta inicijalna reakcija može da vam bude dobra smernica za dalje. Naravno, generalno je OK da odgovorite ako ste se rastali prijateljski, ali ako vas je ta poruka jako obradovala… verovatno još gajite neka osećanja prema bivšem partneru.

I eto razloga više da pišete. Ali, ako vas je poruka unervozila, nemojte imati osećaj da morate da odgovorite nešto, iz pristojnosti.

Foto: Shutterstock

Pažljivo čitajte

Naročito ako je bivši partner bio slatkorečiv i umeo da vas prevede žedne preko vode i dok ste bili u vezi. Lako se moće desiti da počne da vas podseća na lepe zajedničke trenutke na način koji će vas navesti da počnete da se preispitujete.

Ako vam se učini da ide u tom smeru… pozovite nekog od bliskih prijatelja da vas podseti zašto ste raskinuli, kao što rekosmo.

Vežbajte samokontrolu

Čak i ako vas "svrbe prsti" da odgovorite iz istih stopa, nemojte. Udahnite duboko. I nemojte da uradite ništa. Bar dok ne budete bili sigurni da je bilo kakav odgovor dobra ideja.

Nemojte dozvoliti da vas obuzme osećaj da bilo šta dugujete bivšem partneru

Ovo je naročito važno ako ste generalno tip osobe koji se trudi da udovolji drugima. Nemate nikakvu obavezu ni da budete ljubazni, ni da odgovorite na poruke. Ako vas to na bilo koji način uznemirava ili rastužuje, prosto nemojte da uzvratite. Nikome ništa ne dugujete.

Ostavi komentar