Ovi znakovi pokazuju da imate stabilnu vezu

Ovi znakovi pokazuju da imate stabilnu vezu

Nažalost, ljubav sama po sebi nije dovoljna za uspeh veze. Potrebno je poverenje, poštovanje, mnooooogo truda, komunikacija... Evo nekoliko znakova da vam je čvrsta i stabilna veza i da ide u pravom smeru...

Foto: Shutterstock

Šta ako imate problem sa poverenjem i teško vam je da verujete partnera, zbog nekih svojih loših iskustava iz prošlosti? Evo nekoliko signala da možete da odahnete i da imate potpuno poverenje u partnera – a to su ujedno i znaci veoma čvrste veze.

Govori istinu, čak i kada nije lepa

Ponekad je pravi izazov biti iskren – želite da kažete istinu, ali ne želite da povredite nečija osećanja... Možda se ponekad čini da je bolje reći malu "belu" laž i izbeći neprijatne situacije ili povređenja osećanja, ali nije tako.

Dugoročno gledano, laganje škodi vezi i bolje je biti iskren, pa "kud puklo".

Da li je partner potpuno iskren prema vama? Ako jeste i govori vam istinu čak i kada ta istina nije naročito prijatna, to je dobar znak – iskrenost je vrlina i pokazatelj da vaš partner zaista ima dobre namere.

Foto: Shutterstock

Priznaje svoje greške

Svi grešimo, to je činjenica, kako u vezama, tako i u svim drugim sferama života. Pravljenje grešaka u vezi čak može da bude i dobro, ako iz toga izvučete neku pouku i životnu lekciju.

Priznavanje greške zahteva da osoba proguta svoj ponos, zbog čega je jako dobro ako vaš partner ume da prizna svoje greške – to znači da mu ponos nije važniji od vas i da ima hrabrosti da prihvati odgovornost za svoja dela.

Otvoren je prema vama

Ako u vezi nedostaje poverenja, nemoguće je izgraditi emocionalnu intimnost. Sa druge strane, partneri se osećaju sigurno i voljeno kada ima poverenja i komunikacije.

Ukoliko partner skriva stvari od vas, trebalo bi da obavite ozbiljan razgovor. Naravno, svako ima pravo na svoju privatnost, ali nije lepo skrivati informacije koje se tiču vas i vašeg odnosa.

Sa druge strane, ukoliko je partner potpuno otvoren prema vama, to je znak da u vezi ima i poverenja i komunikacije, što su neke od ključnih stvari za stabilnu vezu.

Foto: Shutterstock

Reči i dela su mu usaglašeni

Jako je važno da pored sebe imate osobu koja radi ono što govori, a ne da vam priča jedno, a radi nešto sasvim drugo.

Partner bi trebalo da vam daje samo obećanja koja može da ispuni, a to je važno da biste znali da li pored sebe imate osobu na koju možete da se oslonite.

Razgovara sa vama o tome kako je proveo dan

Niko ne mora sa partnerom da podeli baš svaki detalj o tome kako je proveo dan, ali generalno, ako partner voli da razgovara sa vama o tome kako je proveo dan, reč je o osobi kojoj možete da verujete.

Svakako, to pokazuje da ne skriva ništa od vas, niti zadržava važne informacije.

Nekada su naizgled male stvari one najvažnije, zato obratite pažnju na to...