Tajne potrebe muškaraca u vezi koje vam nikada neće priznati

Tajne potrebe muškaraca u vezi koje vam nikada neće priznati

Većina muškaraca vam neće otvoreno reći šta im je to potrebno u vezi, ali evo prilike da saznate. Muškarci često oklevaju kada u ljubavnoj vezi treba da izraze svoje potrebe.

Foto: Shutterstock

Da li je reč o tome da ne umeju da ih izraze ili je nešto drugo u pitanju, nije ni važno, ali je činjenica da će patiti u vezi u kojoj partner ne ispunjava njihove emocionalne potrebe.

Evo prilike da otkrijete šta je potrebno gotovo svakom muškarcu, a verovatno i vašem partneru.

Komplimenti i podrška

Možda vam ne deluje tako, ali muški ego je prilično osetljiv. Zato je potrebno da partnera pohvalite, da ga uverite da je dobar partner, da je privlačan, pametan, dobar u seksu...

Stručnjak za veze Džordan Grej kaže da mu se muškarci često žale na to da ih partnerke retko kada pohvale ili im upute neki kompliment.

Foto: Shutterstock

Možda je tačno da je muškarcima to potrebno malo manje nego ženama, činjenica je da nećete preterati ako mu ponekad kažete nešto lepo.

Dakle, recite partneru šta vam je privlačno na njemu, da vam je privlačan kada nešto radi na određen način, kada uspe u nečemu... Osećaće se voljenije, biće srećniji, a to će se dobro odraziti i na vašu vezu.

Poštovanje

Muškarci poštovanje osećaju kao ljubav. Ako oseća da ga ne poštujete dovoljno, da ne poštujete njegovu karijeru i stvari u koje veruje, biće mu teško da vam veruje i da vas voli.

Stručnjak za veze kaže da vaše nepoštovanje prema njemu u muškarci budi misao "ako me ne poštuje, kako može da mi želi dobro?".

Foto: Shutterstock

Ukoliko ne oseća da ga poštuje, biće anksiozan u vašoj blizini i na kraju će se udaljiti od vas.

Seksualna povezanost

Muškarci i žene se povezuju kroz seks i komunikaciju, ali generalno, žene se bolje povezuju kroz razgovor, a muškarci kroz seks, tvrdi stručnjak za veze Grej.

To naravno, ne znači da muškarcima nije potreban razgovor, niti da ženama nije potreban seks, a ni da je muškarcima neophodno da imaju seks sa partnerkom da bi ostali povezani...

Foto: Shutterstock

Jasno vam je - potrebno im je da se osećaju poželjno, da osete da među njima ima strasti, ali i razumevanja, želje da ugode jedno drugom...

Džordan Grej objašnjava da muškarci ponekad iniciraju seks, samo da bi videli partnerkinu reakciju na to. Zato poručuje ženama da je ponekad dovoljno da zagrle partnera, da ga poljube ili se priljube uz njega, pa da se muškarac oseti voljeno i poželjno.

Emocionalna intimnost

Od ranog uzrasta, muškarci su naučeni da izbegavaju da deluju slabo po svaku cenu. Pod tom slabošću se podrazumeva žaljenje, izražavanje straha ili brige, izražavanje sumnje u sebe i slično.

Ipak, partnerka je njegovo "bezbedno mesto", odnosno, pred njom može da skine svoj oklop i da bude onakav kakav stvarno jeste.

Foto: Shutterstock

Većini muškaraca je potrebno neko vreme da se emocionalno otvore prema partnerki, zbog čega mu je važno da zna da ako se zaplače pred vama, da ćete umeti sa tim da se izborite.

Ako ga tada odgurnete od sebe ili ne budete tu kada ste mu najviše potrebni, neće vam više verovati u vezi sa svojim emocijama.

Stručnjak za veze ističe da u ovoj situaciji gube oboje partnera - on pati u tišini misleći da je uradio nešto pogrešno, a ona pati jer je on sada drži na distanci u emocionalnom smislu.

Prostor

U svojim vezama, ali među klijentima, stručnjak za veze je primetio da su žene te koje uglavnom žele da provode više vremena sa partnerom, dok bi muškarci malo više prostora i slobode.

On ističe da ne postoji nikakav savršen balans, već da je to stvar oko koje se tokom cele veze moraju dogovarati i praviti kompromise.

Foto: Shutterstock

Dodaje da bi trebalo da imate na umu da je "gušenje" partnera, bilo time da mu ne dozvoljavate da bez vas uživa u slobodnom vremenu ili preteranom ljubomorom, najbrži način da okončate vezu.

"Muškarcima je potrebno da dišu u vezi. Treba nam vreme za hobije, prijatelje, stvari koje nas ispunjavaju", kaže Grej.

Fizički dodir

Baš kao što im je potrebno da se osećaju poželjnim u vezi, potreban im je i neseksualni fizički dodir.

Ako mu, na primer, priđete s leđa i pomazite ga po kosi, poljubite u vrat ili zagrlite dok sedi i radi nešto, osećaće se veoma voljeno.

Foto: Shutterstock

Ovaj dodir muškarci interpretiraju kao fizičku ljubav, poruku koju shvataju kao "volim te i želim da stalno budeš srećan. Znaj da sam uvek tu za tebe i da mi je stalo do tebe", poručuje stručnjak za veze.

Sigurnost

I muškarce i žene privlači sigurnost u vezi. Što više oseća da želite da ostanete sa njim dugo, to će biti spremniji da se otvori u emocionalnom smislu.

Ali, sigurnost ne znači samo taj osećaj da ga nećete ostaviti.

On se oseća sigurnim kad zna da verujete u njega i njegovu karijeru, da ga volite i da ste tu za njega, kada ga bez problema "pustite" da ode u grad sa prijateljima i ne zovete ga svakih pet minuta da proverite gde je.

Foto: Shutterstock

Oseća se sigurno sa partnerkom koja se trudi da ga uvek voli na način koji mu je potreban.

Ako ste posle ovoga shvatili da možda niste uradili sve da se partner oseća voljenim u vezi, nemojte da krivite sebe i osećate grižu savesti - poenta veze nije da se krivica svaljuje, već da se obe strane osećaju sigurno i voljeno, da budu ispunjene emocionalne potrebe oboje partnera.