Ako niste sigurne da li je zaljubljen u vas, evo kako da proverite!

Ako niste sigurne da li je zaljubljen u vas, evo kako da proverite!

Ako se preispitujete... verovatno imate razloga za to. Evo kada treba da ga "precrtate" zauvek. 

Ljubav je divan osećaj, ali ne možete nekoga "naterati" da učestvuje u vašoj bajci. Ako imate utisak da vam partner ne uzvraća istom merom i tako se osećate već duže vreme, verovatno ste u pravu.

Svi mi zaslužujemo da budemo sa nekim ko će nas voleti "najviše na svetu". Ipak, ako imate dilemu i niste sigurni da li samo umišljate problem, evo o čemu bi trebalo da razmislite. (I nemojte da ulepšavate stvarnost.)

Vrlo je verovatno da vas ne doživljava onako kako biste vi želeli ako…

 … je stalno zauzet.

Prirodno bi bilo da želi da provodi vreme sa vama. Ako je zauzet i stalno ima puno posla, trebalo bi da "stvori" vreme da se vidite, makar na kratko.

… ne želi da vas upozna sa svojim prijateljima ili članovima porodice.

Kad je nekome stalo do nas, ta osoba želi da nas upozna sa drugim ljudima koji su joj važni. Sa prijateljima iz detinjstva, članovima porodice… Ovo, naravno, važi u slučaju da se viđate već neko vreme, ne ako ste zajedno tri nedelje.

… ne govori vam ništa o sebi.

Ako ste pokušali da doprete do njega, ako ste želeli da saznate nešto o njegovoj prošlosti, planovima za budućnost, a on je ostao zatvoren… Nije stidljiv i uzdržan. Samo mu nije dovoljno stalo.

… uvek vi planirate viđanja.

Veze su dvosmerna ulica. Ili bi bar trebalo da budu. Ako je muškarcu koji vam se dopada stalo do vas koliko i vama do njega, potrudiće se bar koliko i vi.

… šalje poruke, ali nikad ne zove.

Ako vas pozove, to znači da je spreman da uloži malo više truda od onog koji je potreban za kratku poruku. To znači i da želi da vam čuje glas, ali i da nema potrebu da se "krije" iza otkucanog teksta poruke.

… vas ne pominje u planovima za budućnost.

I ovde ne mislimo na daleku budućnost u smislu planiranja braka i porodice. Za to ima vremena. Ali, ako vas ne pominje u planovima za praznike koji se bliže, za letovanje… Ne želite da protraćite više ni jedan dan pored njega.

… ne pokazuje naklonost u javnosti nikad.

Ima ljudi koji to ne vole, i to je ok. Ali, ako neće ni na sekund da vas uhvati za ruku, ako vas baš nikad ni ovlaš ne zagrli kad se nađete… vreme je da nestane iz vašeg života.

… stalno priča o bivšoj devojci.

Ovo je ozbiljna "crvena lampica". I uopšte nije važno da li bivšu pominje u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Ako je srećan sa vama, prethodne veze ne bi trebalo da ga interesuju više uopšte . 

… često otkazuje vaše dogovore.

Dešava se, naravno, da nekad i iskrsne nešto u poslednjem trenutku. Ali, ako imate utisak da vas "odjavi" čim mu se ukaže prilika za bolji provod… Znate šta treba da uradite.

… ne možete da se opustite.

Trebalo bi da se osećate sigurno, opušteno i srećno kad ste s nekim koga volite. Ako ne možete da se oslobodite zebnje u pogledu vaše veze čak ni kad ste zajedno, to nije veza koja bi trebalo da opstane.

Zatvoreno za komentare.