Uz ova 4 koraka ćete konačno upoznati nekoga s kim ćete pronaći sreću

Uz ova 4 koraka ćete konačno upoznati nekoga s kim ćete pronaći sreću

Većina žena ima sopstvena pravila za skoro sve u životu. Recimo, dijete: "sad neću da pojedem sladoled, da bih u petak mogla da popijem dve čaše vina", "neću jesti hleb, ali ću jesti meso" (pa onda progutate i celu čokoladu u jednom zalogaju, i em ste gladni, em vas glava zaboli od toga svega)… Što je još gore, slična "pravila" primenjujemo i kad su osećanja u pitanju.

"Ne računa se" ako odete u krevet sa bivšim dečkom, jer ste s njim ionako već spavali? Pa, i ovde gubite iz vida širu sliku. Emocionalni "ulaz" i "izlaz" mnogo su komplikovaniji od onog kalorijskog, gore pomenutog… Stvar je u tome što vam je i za taj seks sa bivšim dečkom bila potrebna određena emocionalna energija, koju bi bilo pametnije da ste uložili u nešto drugo.

Da nastavimo ovu zgodnu paralelu između dveju jako važnih stvari u životu svake žene, "dijete" i "ljubavi".

Kad odete kod nutricioniste, on će vas posavetovati da je najvažnije da unosite kalorije iz zdravih namirnica, tako da vaše telo može normalno da funkcioniše, a da vi budete zdravi i izgledate lepo. A interesovaće ga, svakako, i vaša medicinska istorija.

Pa, primenićemo isti metod i na vaš ljubavni život.

Prvi korak: "Pretresite" svoje prethodne veze

Sa koliko ljudi ste bili u vezi? Koliko su te veze trajale?

Kako su se završile?

Kada ste u tim vezama bili najsrećniji? Šta je ono što vas je činilo srećnom?

Napravite mali "inventar" svog ljubavnog života. I ne preskačite ni veze koje su bile loše, ni one u kojima ste bili srećni do samog kraja. Bilo da padate na "loše momke", bilo da su vaš izbor osećajni muškarci, ako nemate sreće u ljubavi, vrlo je verovatno da iz veze u vezu ponavljate obrazac koji vas čini nesrećnom. A da biste mogli da prekinete "začarani krug", morate prvo da prepoznate u čemu je problem.

Drugi korak: Kako se predstavljate "svetu"

Da li mislite da je jedina konverzacija koju ima smisla voditi ona koja se vrti oko vas? Pričate li previše o sebi?

Da li imate saosećanja? Umete li da slušate druge?

Kako vi mislite da veza sa vama izgleda?

Nije lako odgovoriti iskreno na ova pitanja, a ako ne možete da dođete do pravog odgovora, pitajte neku prijateljicu za koju znate da vam želi dobro i da vas voli.

Pokušajte da napravite spisak stvari za koje znate da su smetale vašim prethodnim partnerima. Da li i tu primećujete određeni obrazac? Da li su se svi muškarci sa kojima ste bili u vezi "žalili" na isto? Da ste sebični? Razmaženi? Neuredni? Da sa vama na neke teme ne može da se razgovara?

Ako se kritike osoba sa kojima ste ranije bili u vezama poklapaju, možda u tome onda ima elemenata istine, i o tome bi trebalo da razmilsite.

Treći korak: Prepoznajte i analizirajte sopstvene navike u vezi

Ako niste srećni u vezi, zašto je ne prekidate?

U čemu najviše uživate kad je reč o vođenju ljubavi?

Koliko ste spremni da se promenite zbog novog partnera? Da li se prilagođavate kad ste u novoj vezi?

Nije lako rešiti se loših navika, i to važi i za navike koje se tiču ljubavnog života. Da li se uvek zaljubljujete u muškarce koji vas ignorišu? Da li ostajete u vezi iako vam partner srozava samopoštovanje?

Četvrti korak: Razmislite o budućnosti

Napišite kojih deset kvaliteta očekujete od partnera, uključujući i pitanje dece u budućnosti.

Ako ne dobijate ono što želite od veze, ova "detoksikacija" bi mogla da pomogne. Da biste bili srećni, morate pokušati da shvatite šta je ono što želite od veze, koje su vaše potrebe, ali i šta su vam slabosti u ljubavi.

To je jedini način da uspete da pobedite slabosti i da od života, i od ljubavi, dobijete ono što očekujete.

Zatvoreno za komentare.