Zašto je uzeo broj telefona i ne zove već danima

Zašto je uzeo broj telefona i ne zove već danima

Ovo taktičko odlaganje zapravo predstavlja mušku odbranu. U početku, on će biti proračunat. Biće racionalan, suprotno od "emotivan", jer smatra da će otvoreno, odnosno "emotivno" ponašanje, biti protumačeno kao znak slabosti.

U utorak on će reći sebi: "Mislim da ću je zvati u četvrtak". Većina muškaraca ne zna da bi žene više volele da ih pozove u utorak.

"Ženama treba prići tako da izgleda kao da to stalno radite i da vam to nije naročito važno. Onog časa kada počnete da se ponašate kao da vam je to važno, žena to odmah nanjuši i počne da se prema vama ponaša drugačije", iznela je stav jednog mladića po imenu Stiven, Šeri Argov u svojoj knjizi.

Dakle, oni misle da žene ne poštuju muškarce koji deluju slabo ili ranjivo.

"Iz toga možete da zaključite sledeće: ne shvatajte lično ako se on ne javi nekoliko dana. Kad vam se čini da vas on pomalo zapostavlja, to često može biti prerušeni kompliment - on vas toliko želi da se plaši da vi to ne primetite. Ponekad se, pak, muškarci namerno povlače da bi videli kako ćete reagovati, jer su radoznali da vide koliko je vama stalo", piše Šeri Argov. 

Evo šta su joj još priznali "nezainteresovani muškarci":

- "Momci žele da devojke misle kako oni imaju veliki izbor kada je reč o ženama, čak i kada nije tako. Zato preteruju. To čine da bi ženama delovali privlačnije."

- "Muškarci glume ravnodušnost, naravno. Znam neke tipove koji odmeravaju čak i devojke koje nisu mnogo privlačne, samo da bi se njihove devojke osetile pomalo nesigurno."

- "Momci ne žele da priznaju sebi da jedna žena može imati takvu moć nad njima. To što žena može toliko da utiče na nas, ruši naš ego. Ne želimo da se osećamo da ne vladamo sobom."

- "Kada se muškarac iskreno zaljube u neku ženu to pokušava da sakrije. Retki su muškarci koji će se rasplakati pred ženom."

- "Većina frajera misli da dobri momci loše prolaze i da žene, u izvesnom smislu, žele lošeg momka."

- "Žene imaju vlast, jer one kontrolišu seks. Zapravo, žene nisu ni svesne koliku moć imaju. Mnogi muškarci smatraju da nas to stavlja u povlašćen položaj."

Zatvoreno za komentare.