Evo kako da održite vezu na daljinu

Evo kako da održite vezu na daljinu

Neki veruju da su veze na daljinu pravi izazov. Da bi jedna takva uspela, potrebno je pridržavati se određenih pravila, ali i napraviti plan kako bi sve ispalo savršeno. Međutim, ukoliko ne bude kako ste zamišljali, treba na vreme uzeti u obzir i tu opciju.  

 Foto: Shutterstock

Nikad ne recite nikad

Ako ne verujete u "veze na daljinu" bilo bi dobro da razmislite malo. Stručnjaci tvrde kako bi većinu ljudi iznenadila njihova sposobnost da održe vezu na daljinu. Verovatnoća je veća kada bi se radilo o srodnoj duši. Zato, nikad ne recite nikad.

Ipak morate imati kraj na vidiku

Ako uskočite u vezu na daljinu bez plana kada ćete opet biti zajedno, nećete imati viziju o budućnosti. Morate biti svesni da ovakve veze često pucaju zbog fizičke udaljenosti.

Pripremite se na izazovnu prvu godinu

Prva godina veze ima najviše izazova, čak i kada se viđate često.

 Foto: Shutterstock

Tek ste počeli da se navikavate jedno na drugo. Stvar je još teža ako tome dodate kilometarsku udaljenost. Ali nije nemoguća!

Biće vam potreban plan kog ćete se pridržavati

Ako niste osoba koja se ne voli držati strogog rasporeda, to će se morati promeniti ako želite vezu na daljinu. Važno je da se pridržavate dogovora kada ćete se međusobno posećivati i kada ćete biti u kontaktu putem telefona ili društvenih mreža. 

Bitan je kvalitet, a ne kvantitet

Iskoristite na najbolji mogući način vreme koje provodite zajedno i vreme dok razgovarate preko telefona. Nemojte dopustiti da vam dan prođe bez konkretnog razgovora. To je svakako bolje nego da samo razmenjujete poruke.

Nemojte biti preambiciozni tokom poseta

Zanimljivo je posećivati nekoga u novom gradu.

 Foto: Shutterstock

U ovom slučaju je ključno da odvojite vreme da budete kod kuće i odmarate zajedno. Ako ostajete pet dana, prva dva provedite tako, a tek onda krenite s planovima za izlaske, muzeje i ostalo.

Nemojte očekivati savršenstvo od svake posete

Samo zato što ste vas dvoje sada u vezi na daljinu, ne znači da vas se ne tiču problemi koje imaju svi ostali parovi. To znači da se i vama može dogoditi da se posvađate kad ste zajedno oko neke sitnice. Neizbežno je i da ćete se jednom posvađati i svađa će vam dragoceno vreme. To je život, zato ne očekujte bajku!