Vredni saveti da uspe nova veza - šta raditi, a šta ne u novoj ljubavnoj vezi?

Vredni saveti da uspe nova veza – šta raditi, a šta ne u novoj ljubavnoj vezi?

Lista stvari koja vam može pomoći da je održite, ako je nova veza u pitanju, ali i da je pokvarite! Šta raditi, a šta ne u novoj vezi?

Foto: Shutterstock

Stvari koje bi tek trebalo da se dogode, pune vam glavu i čine sva obećanja realnim. Ti dugi pogledi, nežni dodiri, šaputanje slatkih reči na jastuku i beskrajni leptirići koji vam lete u stomaku svaki put kada ga vidite, čine da život izgleda fantastično. Da li uopšte postoji nešto tako dobro kao osećaji koje vam donosi nova veza?

Međutim, mnogima ovo iskustvo može da bude i veoma stresno. Nova veza može vrlo lako biti izvor panike i anksioznosti. Budući da je većini potrebna mala pomoć pri ulasku u novu vezu, sastavili smo za vas listu stvari koje mogu da održe, ali i pokvare vašu vezu.

Stvari koje je potrebno raditi u novoj vezi:

Povežite se sa voljenom osobom – Ljubavne veze se ne zasnivaju samo na izgledu i osećanjima. Potrebno je da upoznate voljenu osobu, saznate ko je ona u stvari, razumete njene strahove i povežete se sa njom.

Budite spontani – Dozvolite sebi da iskusite nove stvari. Iako vam rutina može pružiti osećaj udobnosti, da biste bili sigurni da vaša veza napreduje potreban vam je dašak spontanosti. Planirajte putovanja, pozovite svog voljenog u šetnju ili vožnju van grada.

Komunicirajte – Razgovarajte sa svojim partnerom o svemu. Recite mu kako se osećate i šta vam je u glavi. Komunikacija je osnova svakog odnosa i samo ona može graditi vaš odnos, dok njeno odsustvo znači prisustvo sumnji i nepoverenja.

Trudite se da budete pozitivni – Prestanite da sumnjate u sebe i njega. Ako ste nešto odlučili ili isplanirali, držite se toga. Verujte u sebe i svog partnera i dobre stvari će se dešavati. Negativan stav može da poruši temelje i najčvršće veze.

Volite sebe i budite svoji – Staro je pravilo „da biste mogli da volite druge, pre svega morate voleti sebe“. Ne možete očekivati ni od drugih da vas vole, ako ne negujete ljubav prema sebi. Isto tako ako se pretvarate da ste neko drugi, ta osoba će biti voljena, a ne vi. Važno je da uvek budete svoji, kakvi god da ste.

Foto: Shutterstock

Stvari koje ne bi trebalo raditi u novoj vezi:

Nemojte praviti pretpostavke i previše razmišljati – Pokušajte da razmišljate hladne glave i bez pretpostavki. Čak i ako nešto deluje kao veliki problem, šanse su da ima zapravo jednostavno rešenje. Preterano razmišljanje o stvarima u vezi može vam samo doneti stres i glavobolje.

Nemojte pokušavati da izjednačite stvari – Ako je vaš partner nešto pogrešno uradio, to ne znači da vi morate slediti njegov primer kako biste izjednačili stvari. Pokažite da ste veća osoba od one koja je uvek spremna za borbu i osvetu. Tretirajte svog voljenog onako kako biste želeli da se on prema vama ponaša.

Nemojte se upuštati u intimne odnose dok ne budete 100% sigurni da to želite – To što ste sa nekim u vezi ne znači da morate s tom osobom da budete intimni, ako još uvek na to niste spremni.

Nikad ne bi trebalo da popustite pod pritiskom, iz straha da će dotična osoba izgubiti interesovanje za vas. Ako nije u stanju da sačeka dok budete spremni, nije vas ni vredna.

Nemojte da budete posesivni i da nastojite sve da kontrolišete – Zaljubljenost nosi u sebi jednu manu: vrlo lako možete da postanete posesivni, jer želite sa tom osobom da budete 24/7. Međutim, morate shvatiti da ćete na taj način uništiti svoju vezu.

Njemu je kao i vama potrebno solo vreme, kao i ono koje će provoditi sa porodicom i prijateljima. Nemojte nastojati da kontrolišete svaki njegov korak i potez, jer to donosi loše rezultate, piše Ženski.magazin.

Zatvoreno za komentare.