Za dugu ljubav - 10 saveta za uspešan brak od parova koji su zajedno više od 20 godina

Za dugu ljubav – 10 saveta za uspešan brak od parova koji su zajedno više od 20 godina

Kada su veze i brak u pitanju, ne bi bilo loše slušati starije, mudrije i iskusnije, koji su sve to već prošli. Bilo da su naučili iz svojih grešaka, ili imaju sopstvenu formulu uspeha, ono što nam oni govore nam definitivno može pomoći da izgradimo i zadržimo stabilnu vezu ispunjenju ljubavlju i poštovanjem. Ovo su 10 saveta za uspešan brak od parova koji su zajedno više od 20 godina.

Foto: Shutterstock

Ako ste na početku veze ili braka, zabrinuti zbog određenih stvari i ne znate da li sve radite kako treba, možda vam saveti onih koji su u srećnim brakovima koji traju 20 ili više godina mogu pomoći.

Deset saveta za uspešan brak od parova koji su u srećnom braku 20 ili više godina:

- Uvek činite sve što je potrebno da komunikacija ostane otvorena. Kada razgovor ne funkcioniše, pošaljite e-mail, SMS ili čak i pismo. (U braku 26 godina)

- Nemojte prestati da radite male stvari koje ste radili zajedno kada ste tek počeli da izlazite. Voleli smo da plešemo i sada još uvek nalazimo vremena da zajedno plešemo, čak i ako je to samo u kuhinji dok pripremamo večeru. (U braku 22 godine)

- Ključ našeg braka je da smo naučili kada da se povučemo i damo drugoj osobi prostora. Tokom svađe, u nekom trenutku dođete do stanja u kojem je najbolje otići i ohladiti se. Ako nastavite da se svađate, doći će do eksplozije. (U braku 21 godinu)

- Kada se venčate, lako možete početi da mislite o sebi kao o polovini para. Međutim, važno je ostati individua. Na kraju krajeva, to je ono što je privuklo vašeg supružnika. (U braku 22 godine)

- Stres je često uzrok svađa i za problem je lako okriviti supružnika. Umesto toga, naučite da prepoznate šta vas zaista muči i pokušajte da ne napadate drugu stranu. (U braku 32 godine)

- Nemojte samo pretpostavljati da druga strana zna da cenite ono što oni rade. Recite hvala za male stvari. Ovo će učiniti da se svaki dan vaš partner oseća cenjeno, a takođe će vam najverovatnije uzvratiti istom merom, izazivajući isti osećaj i kod vas. (U braku 22 godine)

- Trudimo se da ostanemo pristojni jedno prema drugome. Mnogo komplimenata i zahvalnosti je jako bitno. Male stvari su izuzetno važne. (u braku 20 godina)

- Naučili smo da dozvolimo jedno drugome da budemo u pravu i to priznamo. Ne možete biti i niste uvek u pravu, a kada to shvatite bićete srećniji. Ponekad spustite loptu i recite "U pravu si", jer to mnogo pomaže. Ton je takođe ključan, ironija se ne računa. (U braku 21 godinu)

- Imamo pravilo da nikada ne kažemo jedno drugome “Jesam li ti rekao/la?!” Ponekad je teško ugristi se za jezik, ali vredi. (U braku 24 godine)

- Samo poštujte jedno drugo. Zaista je tako jednostavno. (U braku 27 godina)

Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr.

Zatvoreno za komentare.