Zablude o ženama u koje muškarci i dalje veruju

Zablude o ženama u koje muškarci i dalje veruju

Živimo u 21. veku. Slušali ste svoju sestru ili drugarice, koleginice kako se žale na svoje partnere, pročitali ste knjigu i znate da su "muškarci s Marsa, a žene sa Venere". Imate "master" iz ljubavi i međuljudskih odnosa, a opet kao da vam izmiče ona prava?

Foto: Shutterstock

Kako je moguće da su stvari toliko komplikovane, da nikako da upoznate ženu vašeg života i skrasite se, a godine prolaze... Možda se radi o tome da uprkos trudu i dobroj volji i dalje živite u neznanju. YourTango donosi osam najvećih zabluda o ženama u koje mnogi muškarci (nažalost) i dalje veruju, minirajući time svaku šansu da konačno uspeju da izgrade i očuvaju stabilnu, srećnu vezu.

Ženama seks nije važan

Istina je samo da se libido muškaraca i žena razlikuje, i da to zavisi od slučaja do slučaja. Mnogo je žena čiji je libido izrazito snažan, ali je tužna istina da će loš ili dosadan seks ubiti u ženi svaku želju da ga sama inicira. Žene, takođe, seks žele iz najrazličitijih razloga, baš kao i muškarci. Ponekad, žele seks samo da bi iskusile osećaj bliskosti sa partnerom, i nije im važno da li će doživeti orgazam ili ne. Ponekad - potreban im je orgazam po svaku cenu.

Foto: Shutterstock

Šta možete da uradite? Inicirajte razgovor na tu temu, pitajte ženu koju volite u čemu najviše uživa, da li želi da isproba nešto novo. I, kad smo već kod toga, žene, takođe imaju skrivene fantazije. Pa kad se povede razgovor na tu temu, pitajte je o čemu sanjari i pažljivo slušajte.

Kad žena kaže da je "dobro", nema razloga za brigu

Ovo je jedna od čestih "zamki" u svakodnevnoj komunikaciji, jer muškarci i žene ne razmišljaju na isti način. Žena će često reći da je "sve u redu", čak i kad to nije slučaj. U najgorem slučaju, sprema vam se ozbiljna svađa. U najboljem, žena shvata da se ponaša pomalo nerazumno i želi da "kupi" malo vremena da se smiri, da ne bi izbila žučna rasprava.

Foto: Shutterstock

Ali, ono što svaka žena želi da čuje u tom trenutku je nešto kao "volim te, i mogu da osetim da nije sve u redu, iako tvrdiš da jeste, da li želiš da popričamo o tome". To je dobar način da spustite loptu i razgovor usmerite u mirnije tokove.

Žene pokušavaju da vas izlude pitanjima

Često ženskim pitanjima nema kraja. I kad žena ispali stoto u nizu, muškarcu prosto dosadi i počne da se udaljava, jer se oseća kao da nema prava na privatnost. Ali, žene zapravo neprestano zapitkuju zato što žele da se povežu sa onim koga vole. Problem je samo uz tome što je dinamika zbližavanja različita za muškarce i za žene.

Foto: Pixabay

Ako se osećate kao da vas "guši" tolikim pitanjima, recite joj to. Razumeće.

Žene ne varaju

Žao nam je, ali - varaju. Statistika kaže da je prevara "sastavni deo" svakog trećeg braka i svake četvrte veze. Nešto je manja šansa da u vezi vara žena, nego muškarac, ali kad je o braku reč - rizik je isti.

Foto: Shutterstock

Ako imate osećaj da vas vara, razgovarajte. Ako se ispostavi da je tako, a još ima ljubavi među vama, potražite pomoć terapeuta.

Žene očekuju da im muškarac reši probleme

Kad muškarci razgovaraju o problemima, oni često traže i rešenja. Kada žene razgovaraju o problemima, one često žele samo da se oslobode emocionalnog naboja. Jer, žene prvo moraju da se "izduvaju", a tek onda ulaze u model ponašanja koji podrazumeva rešavanje problema.

Foto: Shutterstock

Ako vam žena priča o onome što je muči, sve što treba da uradite je da je pažljivo slušate dok govori. Jer, pronalaženje rešenja za probleme, baš kao i potraga za srećom je lična odgovornost svake odrasle osobe.

Žena će prestati da bude posesivna kad se uda

Posesivnost dolazi iz duboke unutrašnje nesigurnosti. A ta nesigurnost neće nestati prosto stupanjem u brak. Ako je žena koju volite nesigurna, ako ima problema sa samopouzdanjem, pokušajte da joj pomognete ili da je nagovorite da potraži pomoć pre nego što počnete da živite zajedno ili se venčate.

Foto: Shutterstock

Žene, baš kao i muškarci, moraju da veruju u sebe, da bi mogle da veruju drugima, uključujući i muškarca kojeg vole.

Muškarac je odgovoran za sreću žene

Ovo je možda i najozbiljnija greška... Muškarci su "naštelovani" tako da žele da ugode ženi koju vole. Ali, iako ta ideja zvuči romantično i plemenito, niko od nas ne može drugu osobu učiniti srećnom ili nesrećnom.

Foto: Shutterstock

Svako od nas lično je odgovoran za sopstvenu sreću.

Ljubav znači žrtvovanje

Ako ljubav doživljavate kao stalno žrtvovanje, to verovatno nije prava ljubav. Ako se osećate kao da ste na stalnom testu, kao da stalno morate nešto da dokazujete ili pravite ustupke, ona nije "ona prava" za vas. I ako se tako osećate, nije ni najmanje važno da li je ona vanserijska lepotica, koliko je seks dobar, da li je ona prva vaša devojka koju vaša mama obožava.

Foto: Shutterstock

Kad je ljubav prava, nijedan od partnera neće se osećati kao da gubi lični identitet, neće morati da odustaje od stvari do kojim mu je stalo, i generalno, neće morati da plaća preskupu cenu zarad opstanka te veze.

Duboka, zrela, istinska ljubav ne podrazumeva bilo čije žrtvovanje da bi ona druga strana bila srećna.

Zatvoreno za komentare.