Zaljubljivanje preko društvenih mreža - šta ne bi trebalo činiti?

Zaljubljivanje preko društvenih mreža – šta ne bi trebalo činiti?

Mnogi od nas imaju profile na raznim društvenim mrežama – mnogi od njih su javni i svako ih može videti. Preko njih dolazimo u kontakt sa ljudima sa kojima se inače verovatno nikada ne bi zaista upoznali. A kako bi zaljubljivanje preko društvenih mreža trebalo da bude?

Foto: Shutterstock

Ovo može biti odličan način da okupite ljude koji vode različite stilove života i sebi nađete inspiraciju i "ubijete" vreme na kvalitetan način. Ali, kada shvatite da se zaljubljujete u nekoga koga ste upoznali preko društvenih mreža, šta bi trebalo da uradite?

Zaljubljivanje preko društvenih mreža

1. Zaustavite se i dobro razmislite

Umesto da provodite vreme uhodeći ih, najpre bi trebalo da dobro razmislite i zapitate se šta je to što vas toliko privlači kod ove osobe?

Imajte na umu da to što vas je neko fizički privukao na osnovu fotografija nema nikakve veze sa pravim fizičkim kontaktom, jer najpre morate upoznati nekoga kako biste osetili njegovu energiju.

Društvene mreže su pune lepih lica, i muškarac koji vas privlači je samo još jedan od onih na koje čekate da ubace seksi fotografiju.

Ako ste opsednuti nekim samo zbog njegovog izgleda na fotografijama, postoji dobra šansa da vam nešto fizičkog tipa nedostaje u životu. Bolje je da izađete i pokušate da shvatite šta, nego da u glavi stvarate savršen život pored ovog muškarca.

2. Ne budite napadni u nadi da ćete otići na sastanak sa njim

Ako ne možete da pomognete sebi i prestanete da uhodite svoju simpatiju, jedino što ćete postići je ostavljanje lošeg utiska.

Konstantno dobijanje obaveštenja od nekoga koga ne poznajete može delovati agresivno, tako da ako ovo radite u cilju da vas primeti, verujte da će postajati sve manje i manje zainteresovan.

Umesto da reagujete i komentarišete svaku njegovu objavu, vratite se korak unazad i izađite sa nekim na sastanak, koga ste zaista upoznali. To će vam svakako pomoći kod opsesije, jer ćete doći u dodir sa nekim koga ste tek idealizovali.

3. Život na društvenim mrežama nije ni nalik pravom životu

Ono što ljudi objavljuju na društvenim mrežama je samo vrhunac njihove stvarnosti. To nisu svi usponi i padovi koje su doživeli, već najbolji delovi njihovih života. Postavljaju samo one slike na kojima izgledaju dobro, dok one druge ostaju zataškane.

Verzija osobe koju ste upoznali na nekoj od društvenih mreža je samo deo onoga što je ona zapravo. Ovo je jedna od stvari koju bi trebalo da imate na umu kada bivate privučeni od strane osobe, čije ste najbolje delove upoznali.

Lako je zaljubiti se u nekoga kada sve što vidite kod njega jesu neverovatne stvari i zabavne avanture, ali to nije ono od čega se prava veza gradi, piše Prva.

4. Ako tako osećate, krenite u pohod na ono što želite

Ako je prošlo dosta vremena i pokušali ste sve da ovu osobu izbrišete iz glave, možda tu postoji nešto što vas doziva. To nije uvek slučaj, ali ako iz nekog vama nepoznatog razloga osećate da treba da krenete po ono što želite, učinite to. Načinite prvi potez i pošaljite mu poruku.

To možda i nije najlakša stvar koju treba uraditi, ali prilika da ga upoznate na nekom realnijem nivou će ili potvrditi vašu idealnu sliku o njemu, ili vas vratiti korak unazad i pomoći vam da se otarasite opsesije.

Zatvoreno za komentare.