Zaposleni u ovim profesijama su najveće varalice

Zaposleni u ovim profesijama su najveće varalice

Nevera je oduvek bila kamen spoticanja u odnosima. Gubitak poverenja, samopouzdanja i svega ostalog što sa sobom nosi, biti žrtva nevere jedan je od najvećih strahova onih koji su u vezi.

 Foto: Shutterstock

Ne postoji siguran "alat" koji će vam otkriti hoće li vas zadesiti ta neugodna sudbina, no istraživanje je pokazalo kako struka vašeg partnera može imati i te kako veliku ulogu u predviđanju postoji li rizik od prevare. 

Zaposleni u ovim profesijama su najveće varalice...

Na portalu Ashley Madison, portalu za "varalice", sprovedeno je istraživanje u kojem je učestvovalo više od hiljadu korisnika te društvene zajednice, a rezultati su pokazali da ovih 13 zanimanja više omogućuje ljudima da se upuste u prevaru. Sociološka, umetnička, politička i kulturna zanimanja su na listi, no na poslednjem, 13. mestu. Tek jedan posto ispitanika i "varalica",  radi u ovim područjima. 

Radna mjesta u području marketinga, poslova socijalnog rada, uslužnih delatnosti, zahtevaju dobre komunikacijske veštine pa se time i povećava mogućnost prevare. Četiri posto ispitanica i osam posto ispitanika radi u području marketinga i komunikacija što je ovakva radna mesta stavilo na deveto mesto liste. 

Još je više varalica zaposlenih u područjima finansijskog poslovanja i obrazovanja. Među varalicama, učesnicima istraživanja, oko osam posto žena i devet posto muškaraca radilo je u finansijskom sektoru, a četiri posto u sektoru obrazovanja.

 Foto: Shutterstock

Preduzetništvo se pokazalo četvrtom najpopularnijom profesijom na ovom popisu.

IT sektor na visokom je trećem mestu, a medicinski na drugom, s visokim brojem žena među varalicama, čak 23 posto u odnosu na pet posto muškaraca.

I prvo mesto neslavne titule zanimanja u kojem je najviše varalica svojih partnera jeste - prodaja, trgovina, građevina. Radnici ovih zanimanja najčešće varaju svoje partnere i na ovim poljima "caruju" muškarci varalice s 29 posto u odnosu na četiri posto žena u istim sektorima.