Zašto muškarci nikada ne ostavljaju svoju ženu zbog ljubavnice?

Zašto muškarci nikada ne ostavljaju svoju ženu zbog ljubavnice?

Žena, deca i ljubavnica - kompletan set za mušku sreću. Ljubavnica, kao i svaka druga žena, često je u zabludi, nadajući se da će pre ili kasnije njen partner napustiti svoju ženu i ponuditi joj brak i svoje srce. Mogu proći meseci, ponekad i godine, a da muškarac i dalje obećava da će podneti razvod - iako ne radi ništa.

 Foto: Shutterstock

Iskreno, muškarci vrlo retko ostavljaju svoju ženu zbog ljubavnice, a evo i zašto:

Pogodnosti

 Foto: Pexels

Razmislite o tome: on ima ženu koja mu uvek spema hranu i brine o njemu i ima ljubavnicu koja će zadovoljiti sve njegove seksualne fantazije – ovo je veoma pogodno za muškarce. Kod kuće ih uvek čeka ukusna večera, ispeglana košulja i omiljeno mesto na kauču, a kada je umoran od života primerenog porodičnog čoveka, može da ode kod svoje ljubavnice, gde može da se ponaša strastveno. Nakon razvoda, moraće sam da misli o kuvanju, čišćenju i tako dalje... Da živi u ljubavnom trouglu, mnogo je zgodnije sa njegovog gledišta.

Omogućava im da održe uobičajeni način života

 Foto: Shutterstock

Porodica - tu su rođendani, zajedničke posete rođaka, porodične proslave, rekreacija sa decom i još mnogo toga. Odbijajući sve ovo, čovek odjednom gubi ogroman deo svog života i postoji velika praznina koja se ne može ispuniti. Osim ako ozbiljno namerava da se oženi sa ljubavnicom i stvori još jednu porodicu.

Nije finansijski profitabilno

 Foto: Pexels

Zaključak ugovora o braku - danas nije nova vest. Razvod podrazumeva podelu zajednički stečene imovine i mnoštvo drugih finansijskih obaveza. Stoga, prosperitetnim muškarcima, razvod braka nije apsolutno koristan sa materijalnog stanovišta.

Ima obaveze prema deci

 Foto: Pexels

Ponekad (ali ne uvek), glavna prepreka za napuštanje porodice su deca. Čovek koji je obavezan da igra ulogu dobrog oca, ne može napraviti izbor u korist određene žene, već nekoliko godina za redom nastavlja ljubavnu vezu sa strane. U početku će pomisliti da će ostaviti svoju ženu čim deca pođu u školu, a onda kada je završe... obećanje da će se razvesti se produžava za još 5 godina.

On ne očekuje dugoročne odnose sa strane

 Foto: Shutterstock

Osećaj novosti, strasti i uzbuđenja koje prate ovo stanje nakon prvog upoznavanja sa ljubavnicom, brzo prolazi. Za godinu dana ona više neće biti takva vešta tigrica u krevetu kao što je bila ranije i više će ga podsećati na njegovu ženu sa brojnim zahtevima.

Zbog toga, muškarci nikada ne ostavljaju porodicu zbog ljubavnice. Kada se umori od konstantnih tajnih sastanaka i anksioznosti da će ga neko slučajno uhvatiti, muškarci najčešće prekidaju vezu sa ljubavnicom i ostaju sa ženom u braku. Naravno, uvek postoji rizik da će žena saznati i neće želeti da ga vrati, ali ovo je posebna tema za diskusiju...

Zatvoreno za komentare.