Žene priznale zašto varaju svoje muževe a najčešći razlog je i najčudniji

Žene priznale zašto varaju svoje muževe a najčešći razlog je i najčudniji

Književnica Ališa Volker provela je godinu dana ispitujući žene koje varaju supružnike i došla do zaključka da to rade ''jer vole svoje muževe i žele da sačuvaju svoj brak''.

Photo: shutterstock

Profesorka s Univerziteta u Misuriju razgovarala je sa 50 žena koje varaju ili su varale svoje muževe i samo njih tri su htele da okončaju svoj brak, dok ostale misle kako su ih afere učinile boljim suprugama.

Photo: pikwizard

U svojoj knjizi "The Secret Life of Cheating Wives" ona je otkrila kako žene najčešće varaju jer imaju siromašan ili gotovo nikakav seksualni život kod kuće, a mnoge su kao razlog navele nedostatak orgazama.

Autorka knjige kaže da mnoge od žena koje je ispitivala nisu imale odnose s muževima godinama, a neke i decenijama te smatra da zaslužuju seks ako ga žele.

Photo: Pexels

- Neke priče bile su stvarno tužne. Jedna žena pričala mi je o zdravstvenim problemima s kojima joj se suprug bori. Požalila mi se koliko je sve to bolno jer ga još voli, ali zbog nedostatka seksa pretvorila se u ogorčenu osobu koja je sve iskaljivala na mužu dok nije našla ljubavnika. Tad se njihov brak popravio - priča autorka knjige.

Photo: Pexels

- Većina žena mi je rekla da voli svoje muževe. Pričale su kako su dobri očevi i prijatelji. Za njih nije postojao treći izbor, mogle su ili naći ljubavnika ili da se razvedu, da odvedu decu od oca i slome svima srca - dodaje Ališa, objašnjavajući kako potpuno razume njihov izbor.

Zatvoreno za komentare.