Evo šta žene rade na sastanku da se muškarci ne bi osećali loše

Evo šta žene rade na sastanku da se muškarci ne bi osećali loše

Portal Match, koji se bavi spajanjem potencijalnih partnera, sproveo je anketu koja je pokazala kako žene pristaju na spuštanje lestvice ako je potencijalni partner zgodan, samo da bi izlazile. Žene se na sastanku prave glupe iz još par razloga.

Foto: Shutterstock

Šest od deset žena priznaje da su se na sastancima pravile glupima, kako ne bi 'preplašile' manje inteligentne muškarce. Polovina njih nastoji da pronađe partnera koji ih mentalno podstiče, no čak 82 posto žena kaže da je srećno što izlaze, makar i s manje inteligentnim muškarcem, ako je zgodan frajer u pitanju. Pokazala je to anketa na portalu Match, koji pruža priliku za upoznavanje partnera.

Anketa je pokazala i da svaka peta žena obično prekida razgovor ako proceni da muškarac o temi o kojoj su počeli da razgovaraju nema pojma. Takođe, oko 31 posto žena pretvaralo se da ih zanimaju automobili i fudbal, iako baš i nije tako. 

Foto: Shutterstock

Na prvom mestu kvaliteta koje se traže kod muškarca, ispitanice žele vernost, potom smisao za humor i ambicioznost. Slede stil, inteligencija, dobri maniri i seksepil, ako je suditi po anketi koju je ispunilo 2000 Britanki.

Pritom se pod intelektom ne podrazumeva nužno ono što razvijamo u školi, već kombinacija životnog iskustva i emocionalne inteligencije i nešto što vas razlikuje od ostalih, kaže Hejli Kuin, stručnjak za spajanje parova iz Londona, prenosi The Sun.