Znajte na čemu ste - ovo su pitanja koja bi trebalo da postavite na početku veze

Znajte na čemu ste – ovo su pitanja koja bi trebalo da postavite na početku veze

Svaki početak je lep, osećamo leptiriće u stomaku, uživamo u svakom trenutku provedenom sa partnerom, vidimo samo njegove vrline i zamišljamo idiličnu budućnost bez ikakvih nesuglasica. Međutim, postoje ozbiljna pitanja koja bi trebalo da postavimo jedno drugome na početku veze, kako bismo izbegli neprijatna iznenađenja, postavili jasne granice i ustanovili smer u kom se oboje krećemo, kako bi veza bila zdrava, lepa, skladna i dugovečna.

Foto: Pexels

Predstavljamo vam nekoliko pitanja koje treba postaviti na početku veze:

“Šta je za tebe prevara?”

Kako biste saznali kako će se partner ponašati u mesecima i godinama pred vama, važno je spoznati kakve su njegove granice prema suprotnom polu i šta je to što smatra prevarom.

Možda vi smatrate da je dopisivanje sa poznanicom takođe prevara ali vaš partner oduvek uživa u neobaveznom koketiranju i duboko veruje da poštuje granice i da ne vidi problem.

U tom slučaju vi upoznajete njegove stavove i ostajete povređeni jer su prošli meseci a možda i godine ulaganja u vezu. Zato pitajte na vreme i raspravite moguće nesuglasice, utvrdite jasne granice koje ćete oboje poštovati.

“Koji su tvoji životni ciljevi?”

Životni ciljevi ne moraju biti striktni ali svako od nas bi trebalo da ima određene ciljeve kojima teži u narednih pet godina o kojima priča i u koje ulaže energiju.

Ovo pitanje mnogi ljudi smatraju nepristojnim, a zapravo je sasvim normalno i podstiče dublju konverazaciju, tako da postepeno bolje upoznajete osobu koja vam se dopala na prvi pogled.

Psihoterapeuti ističu da ovo pitanje možete postaviti neobavezno već na prvom sastanku i da ćete po govoru tela moći da zaključite da li je osoba sigurna u sebe, a zatim i kroz priču mnogo više o životu osobe koja vam se dopada i njenim prioritetima.

“Kako vidiš sebe u starosti?”

Pitanje o tome kako zamišlja sebe u starosti navodi nas na sledeće, pitanje o finansijskom stanju o kom osoba mašta ali i bračnom statusu. Možda zamišlja sebe kao samca koji peca i uživa u prirodi, možda je opsednut materijalnim obezbeđivanjem porodice ili vidi sebe u zagrljaju buduće supruge.

Ovo su važne sekvence koje se teško menjaju i pokazuju vam koliko je osoba pred vama spremna da se veže i posveti istinskoj ljubavi.

“Zašto tvoje prethodne veze nisu bile uspešne?”

Ovde je važno ostati smiren i ne reagovati, ma šta partner da kaže, čak i ako počne da kritikuje bivše partnerke a vi smatrate da je preterao, ili delite određena mišljenja sa njima. Ostanite suzrdržani i ovo pitanje postavite nekoliko puta, kada je sasvim opuštena atmosfera.

Čućete mnogo sitnica koje vam pokazuju ličnost osobe koja vam se dopada i prepreke u povezivanju sa drugima sa kojima se susreće i bori. Ovo pitanje će vam otkriti i kakvu vizuju partnera ima i kakvu osobu zapravo traži i zamišlja pred sobom.

“Šta želiš od ove veze, u kom smeru idemo?”

Najvažnije pitanje ostavili smo za kraj, predlažemo vam da budete direktni kako bi vas partner shvatio ozbiljno i kako biste mu stavili do znanja da mora da vas poštuje.

Postavite ovo pitanje što pre, možda već i nakon prvog poljupca, na taj način ćete staviti osobi pred vama do znanja da poštujete sebe i da ste ozbiljna i zrela osoba, piše Mogujatosama.rs.

Zatvoreno za komentare.