Ovakav muškarac ne želi da se skrasi!

Ovakav muškarac ne želi da se skrasi!

Počeci veze u naš život donose čitavu paletu emocija. Istovremeno su romantični, uzbudljivi, pomalo zastrašujući, pa i iscrpljujući. Sa sobom nose i čitav niz nepoznanica, pa se nakon nekog vremena može dogoditi da primetite znakove da nije spreman za ozbiljnu vezu.

 Foto: Shutterstock

Ako vi tražite nešto ozbiljno, a vaš partner ne, to može biti problem jer je važno da ste "na istoj talasnoj dužini" kada je u pitanju vaš odnos. No, sasvim je normalno naleteti na nekoga ko ne razmišlja kao vi, a u nastavku pročitajte pet znakova da on baš i nije spreman za ozbiljnu vezu.

1. Sam će vam to reći (i to će zaista i misliti)

U nekim će vam slučajevima osoba s kojom izlazite i sama u nekom trenutku reći da ne traži ništa ozbiljno. Stručnjak za veze Džuli Spir kaže da osobi koja vam to kaže verujete – jer nema smisla pokušati uveriti nekoga da ste baš vi prava osoba za njih ako ta osoba nije spremna za ozbiljnu vezu.

 Foto: Shutterstock

2. Njegova je komunikacija loša

Logično, ako je neko u potrazi za ozbiljnom vezom i iskrenim odnosom, hteće da razgovara s vama, da vas upoznaje... S druge strane, neko ko traži nešto neobavezno neće imati potrebu da svakodnevno komunicira s vama i razmenjuje poruke...

3. Sve se svodi na pozive na seks

Ako i sami tražite nešto takvo, super, ali ako želite ozbiljnu vezu, a osoba s kojom izlazite na vas gleda samo kao na osobu za seks, to je očit znak da nije u potrazi za ozbiljnom vezom. Kako to prepoznati? Zvaće vas na druženja u zadnji tren, kasno uveče, kod njega kući...

 Foto: Shutterstock

4. Nije (nimalo) romantičan

Ako ste na sastanku, a atmosfera nije previše romantična, vaš vam partner verovatno signalizuje da mu cilj nije ozbiljna veza. Ako u vašim sastancima nikad nema romantike koja je obično rezervisana za početak veze, dobro razmislite isplati li se forsirati nešto što nema budućnost, barem ne onakvu kakvu vi želite.

5. Izbegava susrete u danima kada je slobodan

Ako izbegava susrete vikendom i druženja na specijalnim događajima, verovatno ne želi da stvari između vas postanu preozbiljne. Ako ne zakazuje viđanje s vama subotom, nedeljom, za vreme praznika... on vam daje do znanja da mu niste prioritet u danima koji su obično deo puta prema ozbiljnoj vezi, smatra Spir.

Na kraju, nikako ne smete zaboraviti da većina veza ima neobavezan početak, zato nemojte bežati glavom bez obzira. Uživajte u upoznavanju, a ako se na kraju vaš partner ipak pokaže kao osoba koja ne želi iste stvari kao i vi, onda zaslužujete biti s nekim ko to želi.

Ako se pak pokaže da ste složni oko planova za budućnost, prepustite se i uživajte.