Sa ocenom od 4.6 poena leskovački roštilj je "pregazio" konkurenciju! Popularni kulinarski sajt Taste Atlas napravio je listu najboljih jela sa mlevenim mesom!
Foto: Shutterstock
Najnovija lista najboljih 100 jela od mlevenog mesa u Evropi, prema kulinarskom sajtu Taste Atlas rangirala je leskovački roštilj kao najbolji, i dodelio mu prestižno prvo mesto sa ocenom od 4.6 poena.
Na šestom mestu se nalazi pljeskavica, dok se tek na 86. mestu nalazi futoška sarma.
Pogledajte listu najboljih 10 jela od mlevenog mesa u Evropi:
1. Leskovački roštilj, Srbija
2. Guru kingal, Azerbejdžan
3. Polpete, Italija
4. Ćevapi, Bosna i Hercegovina
5. Sarma
6. Pljeskavica, Srbija
7. Juvarlakija, Grčka
8. Šeftalija, Kipar
9. Sarajevski ćevap, Bosna i Hercegovina
10. Travnički ćevapi, Bosna i Hercegovina
Izvor: Objektiv