Upoznajte malog Mihaila, Novakovog naslednika

Upoznajte malog Mihaila, Novakovog naslednika

Za njega kažu da je trenutno najmlađi teniski talenat kojeg Srbija ima, jer ima samo osam godina, a njegov potencijal je prepoznao i Novak, koji je rešio da pomogne malom Mihailu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihailo Topic (@topic_mihailo) on

Kako piše „Sports ilustrejted”, sve je počelo kada je pre dve godine Mihailo prišao nepoznatom čoveku na teniskom terenu i pitao ga da li mogu da razmene nekoliko udaraca. Isprva ga ovaj nije razumeo jer je govorio na srpskom, ali je njegova majka Nina prevela na engleski i čovek je pristao. Ispostavilo se da je to bio Marijan Vajda, Đokovićev trener.

- Nikada nisam video ovako nešto - priseća se Nina Topić Vajdinih reči.

- On je sledeći šampion - rekao je Vajda.

Već sledećeg dana, Novak je „odmerio snage” sa malim Mihajlom. Njih dvojica su se videli nekoliko puta pre nego što su 2016. potpisali sponzorski ugovor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihailo Topic (@topic_mihailo) on

- Mihajlo je dve ili tri godine ispred svojih vršnjaka - rekao je Dragan Šerer, jedan od trenera u TSS-u.

- Novak je bio isti ovakav. To nam daje nadu da bi Mihailo mogao biti veliki igrač kad odraste, ali ne možemo ništa da kažemo dok ne počne da igra profesionalne turnire - kaže on.

„Mali Nole”, kako ga već zovu, trenira pet dana nedeljno po dva sata. Na savet Đokovićevog oca Srđana, neće početi sa turnirima do desete godine.

- Čak i kad ne igra tenis, on samo o tome razmišlja. Uzme mali kofer, spakuje stvari i premešta se iz sobe u sobu pretvarajući se da ide u Njujork, Peking ili Šangaj. Gde god da je Nole, on zamišlja da je sa njim. Onda podigne trofej i drži mikforon u rukama pretvarajući se da daje pobednički intervju - otkriva njegova majka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihailo Topic (@topic_mihailo) on

Sve troškove, koji podrazumevaju usluge trenera, zakup terena, opremu - sve to je pokrio Đoković u sponzorskom ugovoru koji je potpisan na neodređeno, a otprilike to godišnje košta 5.000 evra. Tata Nenad, koji je inženjer, morao je takođe se odrekao mnogo čega kako bi ispratio sina.

- Iskreno, nisam hteo da uđe u teniske vode. Bojim se da će izgubiti detinjstvo. Roditelji preteruju, kao na iglama su zbog dece. Često se svađaju sa sudijama. U nekim porodicama se čak i svađaju međusobno. Ali svi mi govore da je on veliki talenat i ja kao roditelj nemam pravo da ga zaustavim - rekao je Mihailov tata.

Zatvoreno za komentare.