Volite li pomfrit? Uvereni smo da je odgovor potvrdan. Za picu bolje i da ne pitamo, jer ko još ne voli picu? A šta kažete na mogućnost pravljenja pice od pomfrita? Moguće je i milioni su oduševljeni ovim receptom!
Photo: facebook/printscreen
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 100gr parmezana
- 300gr narendane mocarele
Photo: Pixabay
- 300gr provolone sira
- Konzerva sosa od paradajza
- Šaka pikantne kobasice, isečena na kolutove
- 1 kašičica origana
- So i biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni pa pomfrit naređajte u pleh i pecite 15 minuta. Odvojite 200gr pomfrita i ostatak naređajte u tiganj ili neku okruglu posudu koja može u rernu.
Stisnite krompir čašom pa odozgo stavite parmezan i origano. Pecite 20 minuta, onda izvadite iz rerne i stavite provolone sir i sos od paradajza, a onda preko narendajte 100gr mocarele.
Na to naređajte ostatak pomfrita pa opet slojeve - provolone sir, paradajz, 200gr mocarele. Na vrh pice stavite kobasicu.
Pecite na 190 stepeni nekih pola sata, ili dok ne poprimi zlatnu boju. Kada je gotovo, ostavite da se prohladi nekih desetak minuta i spremno je za posluživanje.