Potreban nam je film o Kosovu na engleskom jeziku!

Potreban nam je film o Kosovu na engleskom jeziku!

Glumac Miloš Biković, jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, gostujući na TV Pink izneo je svoj stav o aktuelnim društveno-političkim temama, ali i o uspehu koji je postigao film Balkanska međa.

Foto: Shutterstock

Biković je u emisiji izjavio:

‘’Film je u Srbiji pogledalo skoro 200.000 ljudi a u Rusiji više od milion. Ako ste pogledali filmove u poslednjih 30 godina mi smo u tim ostvarenjima prikazani ili kao jedini ili kao najveći krivci za sve. Ružni, prljavi i zli… Gomila izmišljotina.

The Times se sada ovim filmom bavi očigledno jer im se ne sviđa kako su Srbi predstavljeni u njemu. Ne uklapa im se u njihovu sliku demokratije’’.

On potom objašnjava i važnost ovakvih filmova:

‘’Ovakvi filmovi su nam potrebni… Jedan ovakav na 6 meseci. Nije normalno da se Rusi sete da se uradi film na 20 godina od bombardovanja Jugoslavije."

Foto: IMDB

"Treba da uradimo film o Kosovu. Evo pozivam i vlasnika ove televizije, i srpske privrednike… Mi treba da napravimo film na engleskom. Balkanska međa je koštala 3,5 miliona dolara. Mi treba da napravimo film od 10, od 15 miliona dolara. I da još 20 miliona uložimo u međunarodnu kampanju, da napravimo film na engleskom sa holivudskim zvezdama o Boju na Kosovu. Da to bude spektakl. I da se vidi da se Srbija borila za Kosovo još 1389, da se vidi da smo mi bili branik Evrope od napada Otomanske imperije’’

Zatvoreno za komentare.