Mišljenje stručnjaka - evo zašto nije uvek dobro biti u pravu

Mišljenje stručnjaka – evo zašto nije uvek dobro biti u pravu

Dok ponavljate rečenicu "Bio sam u pravu!", zadovoljavate ego, ali narušavate sopstveni mir. Zašto nije uvek dobro biti u pravu?

Foto: Shutterstock

Koliko puta ste rekli: "Bio sam u pravu"? Ali to nije uvek dobro. Dok to izgovarate zadovoljavate ego, ali narušavate sopstveni mir, upozoravaju stručnjaci.

Zašto nije uvek dobro biti u pravu?

Idealno bi bilo uspostaviti ravnotežu između toga, smatra dr Vejn Dajer, američki govornik i pisac iz oblasti samopomoći. Naučite da budete toleranti i lišite sebe negativnih razmišljanja i osećanja.

Da biste imali sopstveni mir, nikako ne ulazite u bespotrebne sukobe sa drugima. Ali je važno i da naučite da praštate. Pokušajte da uspostavite komunikaciju sa osobom na koju ste ljuti, ali i da sebi svakodnevno podarite trenutke mira.

Isključite unutrašnje dijaloge i uočite razliku između neprestanog bujanja misli i blagoslova koji osećate u tihom kontaktu sa univerzumom.

Tako ćete oslabiti ego i uspostaviti unutrašnji mir. Kada se nađete u dilemi da li da budete u pravu ili ljubazni, izaberite ovo drugo, jer sigurno nećete naći mir ako ste u pravu, ljuti ili povređeni.

Izvor: Novosti Magazin

Zatvoreno za komentare.