Modne greške koje čine da izgledate starije

Modne greške koje čine da izgledate starije

Dobar izbor odeće i šminke na ženi može istaknuti prednosti i vizuelno je pomladiti. Ali, pogrešan odabir odeće, obuće i šminke, kao i nepravilna nega kose, lica i tela, čine žene starijima, pogotovo one u zrelijim godinama.

Što su cipele ležernije, to ćete vi izgledati starije. Isti efekt dobija se i lošim brushalterom, crnom bojom, ali i slepim vođenjem za trendovima koji vam ne odgovaraju.

Pogrešan broj

Pogrešna veličina brushaltera, verovali ili ne, može vas učiniti vizuelno višim, tanjim i mlađim ili obrnuto. Pogrešan broj brushaltera uticaće na način na koji žena sedi, kako se drži i oseća. Retko kome je ugodno celi dan sedeti u preuskom brushalteru, premalenim ili prevelikim naramenicama zbog kojih grudi vise.

Veliki komadi nakita

Iako veliki komad nakita, poput minđuša ili ogrlice, može izgledati boemski, takođe može izgledati i kao antikvitet. Bolje pokušajte s jednostavnim tankim narukvicama, ogrlicom ili alkama.

Robujete trendovima

Trendovi su prolazni, a pri svakoj kupovini je bolje upitati se sviđa li vam se taj komad zaista, koliko puta ćete ga nositi ili možete li ga kombinovati s drugim stvarima u svom ormaru. Odgovorite li na ova pitanja negativno, bolje preskočite kupovinu.

Stalno ste u crnom

Crna boja stanjuje figuru i večni je klasik, ali je ujedno i teška, a to sigurno nije opis koji želite za sebe. Razigrajte je dodacima i nakitom te detaljima jarkih boja. Ako se niste spremni odreći crne boje, dodajte u svoje odevne kombinacije crvene ili koralne detalje koji daju toplinu svim odevnim kombinacijama.

Štikle nisu dovoljno visoke

Potpetice izdužuju figuru, pa ako još nosite niske ili cipele s malom potpeticom, zamenite ih visokom i šiljatijim vrhom. Žene u lepim cipelama na petu izgledaju ženstvenije i seksi. Što cipele izgledaju ležernije, to ćete vi izgledati starije, bez obzira na to šta još imate na sebi.

Cvetni uzorak

Svaki cvetni uzorak je drugačiji i može biti potpuni pogodak ili, pak, promašaj. U slučajevima kad je uzorak dosadan, bled ili neutralan, preskočite ga. Umesto toga, isprobajte geometrijske uzorke i prugice svetlijih tonova.

Klasični okvir za naočare

Pravi okvir i dobra stakla mogu biti ukras sam za sebe pa slobodno eksperimentišite različitim oblicima i dizajnom naočara. Klasični starinski okviri retko kome dobro stoje.

Stara odeća

Mnoge žene sklone su čuvanju odeće koju su nekada davno kupile i potrošile “brdo” novca na nju ili su je, pak, dobile na poklon pa ima sentimentalnu vrednost. U svakom slučaju, ona više ne odgovara godinama ili figuri.

Preusko ili preširoko

Ekstremi nikad nisu dobri, pogotovo ako je reč o odeći. Umerenost je ključ svega jer preusko, preširoko, predugo i prekratko privlače negativnu pažnju. Sve što se nosi, treba se nositi sa stilom i samopouzdanjem.

Izvor: Avaz.ba

Zatvoreno za komentare.