Momci, obratite pažnju - ovo su komplimenti koje žene vole

Momci, obratite pažnju – ovo su komplimenti koje žene vole

Iako im to nije namera, muškarcima vrlo lako može da se dogodi da uvrede ženu. Ovo su komplimenti koje žene vole.

Foto: Shutterstock

Muškarci vole da udeljuju komplimente ženama, ali ne reaguju sve onako kako bi oni voleli. Ipak, mnoge dame komplimente obožavaju, a to se posebno odnosi na one koji se tiču stasa i telesne mase.

Međutim, nekada se dogodi da kompliment koji im je upućen žene potpuno pogrešno protumače, pa se uvrede, iako muškarac to uopšte nije imao kao nameru.

Jedno britansko istraživanje, u kojem je učestvovalo preko 2.000 osoba oba pola, pokazalo je da komplimenti koje žene vole je taj da su zgodne.

Savršena linija 

Veliki broj predstavnica lepšeg pola, čak 43 posto, najviše voli da sluša "hvalospeve" o stasu i telesnoj težini, pa su najsrećnije kad suprotni pol konstatuje da im je linija savršena.

Takođe, 40 posto dama najviše voli da čuje da ima lep osmijeh, a u manjem procentu se oduševljavaju komplimentima o kosi, očima, mirisu…

Ipak, formula uspeha nije tako jednostavna kako možda izgleda, jer samo polovina žena dobro reaguje na kompliment. Čak 36 posto pripadnica lepšeg pola pogrešno tumači pohvale upućene njihovom izgledu.

Na primer, ako im neko kaže da su lepo našminkane, 14 posto to shvata kao upozorenje da su preterale ili da nisu prirodno lepe. Pojedine se uvrede i kada jači pol pohvali njihove obline jer to "prevode" kao višak kilograma.

Najbolja namera

Naime, reči na koje sve negativno reaguju i koje muškarci nikada ne bi trebalo da vezuju uz dame su: debljina, umorno lice i neraspoloženost, upozoravaju stručnjaci. Ako to čuju, čak i kada su svesne da sagovornik ima najbolju nameru, svađa je gotovo neminovna, piše 24sedam.

 

Zatvoreno za komentare.