Zašto je Monika kraljica stila

Zašto je Monika kraljica stila

Iako je prošlo gotovo 15 godina od emitovanja poslednje epizode kultne serije „Prijatelji“, čini se da pažnja njenih fanova ne jenjava. U prilog tome ide i činjenica da se mnogi mediji i dalje bave fenomenom ovog sjajnog serijskog ostvarenja i to na razne načine.

 Foto: imdb

Pored sjajnog humora, ubedljive glume i inspirativnih enterijera, posebno važan segment serije jeste i modni stil glavnih junakinja. I ne, to ne kažemo zbog Rejčel i njene karijere u modnoj industriji.

 Foto: imdb

Iako je mnogima upravo Rejčel omiljena protagonistkinja ove serije, koja je svojevremeno zaludela žene širom sveta svojom stepenastom, šatiranom frizurom, čini se da je, bar kada govorimo o modnom stilu, Monika ipak neprikosnovena. Imajući u vidu povratak modnih trendova iz ’90-ih, ne čudi što je upravo njen minimalistički stilodevanja u fokusu IT devojaka koje vole da se poigravaju različitim vintidž komadima i oživljavaju trendove iz prošlosti.

 Foto: imdb

Klasični komadi u vidu muške bele košulje, džinsa, slip haljine, odnosno kombinacija haljine i patika, krop topa i pantalona visokog struka, ili midi suknje i rolke nesumnjivo potvrđuju da je Monika bila jedna od glavnih trendseterki sa kraja ’90-ih i početka 2000-ih.