Muški parfemi koji odgovaraju vašoj ličnosti

Muški parfemi koji odgovaraju vašoj ličnosti

Čulo mirisa je jedan od predivnih alata koje ljudska bića poseduju – ono ima moć da izazove sećanje, da prepozna voljene osobe u blizini pa čak i da privuče druge ljude. Parfem je vid sopstvenog pečata koji ostavlja impresiju vašeg prisustva na okolinu, stoga na svetu postoji bezbroj vrsta, baš kao što postoji i bezbroj vrsta ličnosti.

Foto: Shutterstock

Parfem predstavlja odličnog saveznika jednog muškarca. Samo nekoliko pritisaka prstom na vrh bočice muškarcima omogućava da ostvare utisak uglađenosti i elegancije dok istovremeno naglašavaju svoju snagu i muževnost koji god parfem da je u pitanju.

Ukoliko niste sigurni koje mirisne note će vam najviše odgovarati, ovde možete pronaći nekoliko saveta kojima se možete poslužiti prilikom odabira.

Avanturista

Vi ste uvek spremni da isprobate nešto novo i vaš duh nikada ne miruje. Šarmantni ste i samouvereni, stoga se često nalazite u velikom društvu.

Foto: Pexels

Parfem koji najviše odgovara vašoj ličnosti sadrži drvenaste arome poput sandalovine, mošusa ili mahovine.

Sportski tip

Vi se ponosite svojom disciplinom i zdravim navikama. 

Foto: Shutterstock

Vodite aktivan život i preferirate da svoje slobodno vreme provedete u prirodi, stoga će vaš najdraži parfem sadržati mirise koje asociraju na svežinu poput aroma citrusa, mora ili divljih trava.

Romantičar

Vi ste zagovornik klasike i za vas se može reći da ste istinski džentlmen. Cenite dobre manire i eleganciju, dok je empatija vaša najveća vrlina.

Foto: Shutterstock

U esencije koje ponajviše odražavaju vaše karakterne crte spadaju floralne note poput lavande i ruže sa toplim podtonovima ćilibara ili pačulija.

Dominantni tip

Vi ste izuzetno muževni i imate čvrst karakter. Povrh svega poštujete snagu i moć, a odlučnost je po vašem mišljenju vaš najjači adut.

Foto: Shutterstock

Mirisna nota koja predstavlja idealan odraz vaše ličnosti je fužer (potiče od francuske reči Fougère) koji sadrži arome lavande, mahovine i kumarina, sintetičke komponente koju sadrže mnoge biljke, mada nećete pogrešiti iako se odlučite za parfem koji sadrži mirisnu notu bergamota.