Najbolja mesta za nanošenje parfema tokom zime

Najbolja mesta za nanošenje parfema tokom zime

Svi želimo da mirišemo lepo i da lepim mirisima privlačimo svačiju pažnju, međutim, kada dođe zima to postaje malo teži izazov.

Foto: Shutterstock

Muškarci najčešće parfem prskaju u predelu vrata i zlgobova. Problem nastaje kad preko vrata stavite šal ili se zakopčate do grla, jer tada miris vašeg parfema ostaje zarobljen unutar vaše odeće.

Ista stvar se dešava i sa rukama koje obično držite u džepovima ili kada na šake stavljate rukavice.

Takođe, koža koja je pod uticajem hladnog zimskog vazduha počinje brzo da se suši, a parfem na tim mestima brzo isparava i gubi svoja svojstva. Zato vam dajemo nekoliko saveta i objašnjavamo gde su najbolja mesta za prskanje parfema tokom hladnih, zimskih dana.

Jedna od najboljih stvari koje možete uraditi jeste da parfem naprskate prvo na vrat, a zatim kada stavite šal, naprskajte parfem i po šalu. Tako ćete se osigurati da će miris parfema biti prisutan i kada ste obučeni i kada se kasnije raskomotite.

Jedini problem jete taj što kada jednom naparfemišete vaš šal, morate korsititi taj isti parfem sve dok šal ne operete. Zato izbegavajte da parfem prskate po jakni, jer ćete morati da je operete ako želite da skinete miris starog parfema.

Nikako ne pokušavajte da prskate novi parfem preko starog jer ćete tako napraviti mirisnu mešavinu koja ni malo neće biti prijatna.

Foto: Shutterstock

Takođe, možete prskati parfem i na vaše grudi. Istraživanja su pokazala da će se parfem najduže osećati ako ga prsnete na vaše grudi. Parfem trebate prsnuti na vašu kožu i tako ga ostaviti. Parfem će lagano isparavati i izlaziti kroz otvore vaše majice. To znači da će se osećati kod vašeg vrata, stomaka i ispod pazuha, jer su tu otvori na kojima će miris izlaziti.

Pored grudi, dlake su se pokazale kao odlično mesto za prskanje parema. Ako prsnete parfem na kosu ili drugo mesto gde imate malo više dlaka, parfem će se tu više osećati, jer se on duže zadržava na dlakama.

Ovo je naročito dobra vest za muškarce koji imaju dlakave grudi, jer će kombinacija kože na grudima sa dlakama stvoriti savršeni ambijent koji će vam omogućiti da vam parfem traje tokom čitavog dana.

Zatvoreno za komentare.