Ovakvi muškarci više privlače žene

Ovakvi muškarci više privlače žene

Istraživanje naučnika sa Univerziteta Virdžinija i Harvard, koje je obuhvatilo 47 studentkinja, potvrdilo je ono o čemu se oduvek teoretiše. Ženu će muškarac više privlačiti ukoliko nije sigurna u to kakvo mišljenje ima o njoj i šta oseća...

Kako bi dobili što iskrenije i preciznije odgovore studentkinje nisu znale pravi motiv eksperimenata već su mislile da su pozvane kako bi učestvovale u istraživanju o tome da li Fejsbuk može da posluži kao stranica za upoznavanje partnera. 

Devojkama su pokazani lažni profili četvorice muškaraca.

Prvoj grupi je rečeno da će videti muškarce kojima su se najviše dopale. Drugoj grupi je rečeno da su ta četvorica muškaraca ocenila iznadprosečnima devojke iz te grupe.

Trećoj grupi studentkinja je rečeno da bi to mogli biti muškarci kojima su se one dopale najviše ili iznad proseka, ali ništa nije precizirano. Drugim rečima, devojke iz treće grupe nisu znale koliki je nivo interesa muškaraca za njih. 

Žene koje su verovale da se jako sviđaju muškarcima bile su više privučene tim muškarcima od žena koje su verovale da ih muškarci smatraju prosečno privlačnim. Ali, one koje su najviše bile privučene muškarcima bile su upravo devojke iz treće grupe – one koje nisu bile sigurne koliko se zapravo sviđaju muškarcima. 

Istraživači su na taj način potvrdili istinitost one predrasude da diskretno sakrivanje osećanja i interesa za neku osobu budi više zanimanja kod druge strane nego direktno i javno pokazivanje emocija. 

Ipak, imajte u vidu da je istraživanje sprovedeno u kontekstu Interneta – žene su svoje odluke zasnovale na vrlo oskudnim informacijama o muškarcima, a to je važan faktor jer upoznavanje oči u oči često može biti sasvim drugačije.

Zatvoreno za komentare.