Neka vam ovo leto bude prijatnije: Birajte odeću od materijala u kojima ćete se najmanje znojiti

Neka vam ovo leto bude prijatnije: Birajte odeću od materijala u kojima ćete se najmanje znojiti

Svima je dobro poznato da je poliester jedan od najneprijatnijih materijala, a posebno se trudite da ga izbegavate leti jer "ne diše" i zadržava toplotu. Znate li koje materijale treba da odaberte tokom vrelih meseci? Uz haljine, bluze i suknje od ovih šest materijala leto će biti mnogo prijatnije.

 Foto: Shutterstock

Lan

Jako prijatna tkanina za koju možemo slobodno da kažemo da je ''ventilator'' među materijalima. Propušta vazduh do vašeg tela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tekom vrućina. 

 Foto: Shutterstock

Pamuk

Odličan izbor za vrele letnnje mesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplotu, upija vlagu s tela I omogućava njeno isparavanje.

 Foto:Unsplash

Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mešavine. Ako i tokom vrućina želite da nosite pantalone s dugim nogavicama,  odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osećati prijatno.

 Foto:Unsplash

Viskoza

Jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza prijatna za za nošenje tokom i hladi telo.

Foto: Pexels Foto: Pexels

Svila

Prirodna tkanina koja ''diše'' i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama, pa vas tekom zime greje, a leti hladi. Ipak obratite pažnju, iako ne podstiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalepi za oznojenu kožu.

 Foto: Unsplash 

Šifon

Izrađuje se od raznih mešavina, a kada je napravljen od pamuka i svile, postaje idealan materijal za letnju odeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je lepršav.

 Foto: Unsplash