Neobična ponašanja koja su svojstvena samo mačkama

Neobična ponašanja koja su svojstvena samo mačkama

Svaka vrsta ljubimca ima neke osobine i ponašanja koji su svojstveni samo njima. Mačke imaju nekoliko stvari po kojima su specifične i koje ih čine posebnima.

Foto: Shutterstock

Svaki vlasnik trudi se da učini svog ljubimca srećnim i zadovoljnim pa im tako kupuje razne igračke, penjalice, slatkiše... Ali neretko je mačkama sve to manje zanimljivo od, na primer, čupkanja odeće ili penjanja na drveće.

Iako su i dalje misteriozna bića, postoje objašnjenja za neke poteze mačaka koji baš i nisu standardno ponašanje.

Iako ima dostupan izvor vode, mačke će često piti vodu iz vaše čaše ili sa slavine. Zašto? Pa, mačke jednostavno ne shvataju da je vaša čaša vode zapravo vaša. U divljini, mačka će piti vodu gde god je vidi, pa to ima veze i s njihovim precima.

Foto: Shutterstock

Drugi razlog je da mačka jednostavno želi ono što vi imate. Ako je dobro vama, veruje da je dobro i njoj.

Voda iz slavine može fascinirati mačku jer, odakle se odednom stvorila?

Sigurno ste primetili da mačka bez očitog razloga gurne stvar sa stola, nameštaja i slično?

Foto: Shutterstock

Možda je mački samo zabavno da gleda predmete kako padaju i lome se u više delova. Ili jednostavno vole da posmatraju kako odskoče od površine na koju padnu. U svakom slučaju, ljubimac će se zabaviti.

Zašto su neke mačke opsednute kutijama? One su stvorenja udobnosti i nekad im je jednostavno udobno da borave u kutiji. Takođe, kutija pruža osećaj sigurnosti jer ima zaštitu sa svih strana.

Zanimljive su i jer mačke u njih mogu da se sakriju i iznenade druge ljude i druge ljubimce. Postoje teorije da je mačkama zanimljiv izraz lica iznenađenih osoba.