Neverbalna komunikacija: Kako nas govor tela čini privlačnijim?

Kako nas govor tela čini privlačnijim?

Pravilnim govorom tela može se svašta postići, pa i veoma lako možemo zavesti osobu na koju smo "bacili oko". Neverbalna komunikacija takođe igra vrlo veliku ulogu u postizanju uspešnosti u komuniciranju. Njome možemo impresionirati druge, bez da progovorimo i jednu reč, kao i uveriti ih u određenu misao, a njome se mogu ostvariti i razni uspesi, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.

Foto: Shutterstock

Ako pravilno koristimo govor tela, gotovo uvek možemo dobiti šta poželimo, a privlačnijim nas mogu učiniti i suptilni znakovi poput pravilnog držanja, kontakta očima i jednostavnog osmeha. Donosimo vam nekoliko načina kako uz govor tela možemo biti privlačniji.

Osmeh

Foto: Shutterstock

Iako osmeh može biti alat za zavodljivost, postoje različite vrste osmeha na koje moramo pripaziti i naučiti da ih razlikujemo.

Postoje iskreni, ljubazni, prijateljski osmeh, zatim onaj lažni, koji deli tanku granicu s grimasom na licu i kod kojeg se aktiviraju isključivo mišići oko usana, a ne mišići celog lica.

Naposletku, postoji i taj famozni zavodljivi osmeh koji u kombinaciji s prodornim pogledom svima postaje kristalno jasan.

Kontakt očima

Foto: Shutterstock

Kontakt očima znači otvorenost, iskrenost, samouverenost i dostupnost sagovorniku. U slučaju da ga pokušate izbeći, mogli biste ispasti sramežljivi i nedostupni.

Oči su jedan od najvažnijih fokusa u svim sferama neverbalne komunikacije, pa tako i kod samog zavođenja, a kontakt očima možete vežbati i pred ogledalom u svojoj kući.

Pridržavanje brade dlanom

Foto: Shutterstock

Kada žena pridržava bradu dlanom dok joj je pritom lakat fiksiran na stolu, to je pravi ženski trik za privlačenje pozornosti i postizanje privlačnosti.

Isprepleteni prsti

Foto: Pixabay

Ako dok s nekime komunicirate držite obe svoje ruke na način da su vam prsti isprepleteni, to će drugima pokazati da ste samouvereni, ali i opušteni, te ćete automatski biti privlačniji.

Igranje pramenovima kose

Foto: Shutterstock

Još jedna ženska igra koja je deo neverbalne komunikacije je igranje pramenovima kose.

Možda to nećete učiniti čak ni namerno jer ono vašem sagovorniku može ukazati i na to da vam je možda dosadno, no svakako će označiti jedan stepen zavodljivosti u vašem izgledu jer je to vrlo senzualan pokret, posebno ako vam je kosa duga.

Zatvoreno za komentare.