Nikad lakše i brže: Napravite najukusnije knedle sa šljivama i to bez guljenja šljiva i čišćenja krompira!

Nikad lakše i brže: Napravite najukusnije knedle sa šljivama i to bez guljenja šljiva i čišćenja krompira!

Šljive se uveliko nalaze na pijacama, a ima li boljeg načina da ih pripremite od knedli? Ovaj recept ćete obožavati jer u njemu nema ni guljenja, ni kuvanja krompira!

Photo: shutterstock

Potrebno je:

- 1/2 litre mleka

- 250 g griza

- 1 jaje

- 1 kašika šećera

- pakovanje prezli

 Photo: shutterstock

- šljive

- 1/2 praška za pecivo

- malo ulja za kuvanje

- oštro brašno po potrebi

Priprema:

Mleko zasladite kašikom šećera, pa u njemu skuvajte griz. Ostavite ga da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna tek toliko da možete da razvaljate brašno i prašak za pecivo.

Radnu površinu pospite brašnom a onda testo oblikujte u valjkastu smesu. Secite taj valjak na parčiće od oko 5cm širine i od njih napravite krugove.

Photo: shutterstock

U sredinu svakog kruga stavite pola ili celu šljivu, po vašem ukusu, pa onda zatvorite knedlu.

Pustite vodu da se kuva i u nju sipajte malo ulja. Tek kada voda proključa unutra ubacujte knedle, a kada se pojave na površini, ostavite ih da se kuvaju još nekih pet minuta.

U međuvremenu propržite prezle pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte od njih. Po želji ih možete posuti i šećerom i to je to - nikad lakše knedle spremne su za serviranje.

Zatvoreno za komentare.