Saša iz Niša do sada spasio preko 1000 pasa

Saša iz Niša do sada spasio preko 1000 pasa

Saša Pešić vodi sklonište u Nišu u kom je dom pronašlo 1200 pasa. Njegova priča zainteresovala je i svetske medije pa je portal Bored Panda objavio tekst o njemu i njegovoj ljubavi prema životinjama. Saznajte još kako je Saša spasio preko 1000 pasa!

Sve je započelo još 2008. godine kad se Saša nakon dugog radnog dana vraćao svojoj kući u Nišu i slučajno naletio na četiri napuštena štenca. Danas u skloništu ima oko 800 pasa, a 400 njih je kroz godine uspeo da udomi. 

U počecima nije imao novčanih sredstava za brigu o psima, ali ga to nije sprečilo da uz pomoć šest volontera otvori azil.

"Ovde je problem u sistemu i institucijama koje bi trebale da se brinu o tome. Vlast je korumpirana i loša i više odmaže nego što pomaže. Drugi problem je u neodgovornosti vlasnika koji ostavljaju svoje pse po ulicama. Svakakve razloge izmišljaju, od 'imam dete i ne mogu da se brinem za psa' do 'ne treba mi više' ", kaže Saša za Bored Pandu. 

Sašin azil se danas u potpunosti finansira iz donacija dobrih ljudi.

"Ne primam nikakvu pomoć od vlade, a neki veterinari mi naplaćuju više od njihovih redovnih cena jer misle da imam dosta novca od donacija. Iz svog džepa i donacija pokrivam lečenja i sve ostalo što im je potrebno", ispričao je.

Iako je tokom ovih godina nailazio na mnoge probleme, Sašina ljubav prema napuštenim životinjama bila je jača od svih prepreka.

"Ovim psima treba samo malo ljubavi, hrane i pažnje. Mnogi dolaze u sklonište tužni i prestrašeni, ali s vremenom im se vrati sreća u život", kaže Saša s ponosom.

Ostavi komentar