5 novih trendova za venčanja koji će vladati 2020. godinom

5 novih trendova za venčanja koji će vladati 2020. godinom

U modu se vraćaju raskošne, bajkovite venčanice sa duuuugačkim velom (hvala, Megan Markl!). Ali, novi trend venčanja koji će teško proći vezan je uz hranu. Meni bez mesa? Kakvo bogohuljenje! I sad je sasvim u redu da žena zaprosi dragog - saznajte kako to žene rade!

Foto: Shutterstock

Planirali venčanje ili ćete samo biti gost na nekom (ili ništa od navedenog) zanimljivo je pročitati kako se menjaju trendovi vezani uz taj svečani događaj. Neki su sasvim novi i neočekivani, drugi dokazuju da se venčana moda u ciklusima ponavlja. Poput onog što se sada smatra savršenom venčanicom.

1. trend: Prosidba

2020. godina biće prekretnica - za očekivati je da će sve više i više žena zaprositi svoje muškarce umesto da čekaju da on zaprosi njih! Zašto ne? Kao i u mnogim drugim stvarima i ovo je područje na kojem smo mnogo preduzetnije, a najčešće smo i maštovitije od muškaraca pa se očekuje da će te prosidbe biti mnogo zabavnije od otvaranja kutijice s prstenom u klečećem položaju.

Jeste li znali da je u Irskoj tradicija je da u prestupnim godinama kakva je i 2020., 29. februara, žene prose svoje muškarce - pogledajte kako to izgleda u videu ispod. Naravno, tradicija neće izumreti, puno i muškaraca i žena i dalje smatraju da je to muški posao, ali recimo to ovako: sad je sasvim OK i da žena zaprosi.

2. trend: Venčanice

2020. biće godina povratka "princezastih" venčanica - dramatičnih, ženstvenih, bogatih i predivnih. Govorimo, znači, o velikim naduvanim suknjama, venčanicama koje se vuku metrima za mladom i dugim velovima, za "wow" efekat.

Kako bi ove starinske haljine učinile savremenim mlade će im dodavati svoj pečat: na primer vidljive tetovaže, ružičasto obojenu kosu ili kožnu jaknu preko svega, tvrde dizajneri venčanja. Veliki trend će biti i izvezeni detalji, posebno oni originalni, s ličnom porukom. Na primer, mladini novi inicijali izvezeni negde na venčanici ili njeno i njegovo ime.

Popularnost haljina bez naramenica opada, zamenjuju ih pokrivena ramena i dugi rukavi - svadbena moda stvarno se ponavlja u ciklusima. Veliku će važnost imati i druga haljina, za uveče ili ista koja se može transformisati u nešto sasvim različito.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели FOTO_VIDEO_ WEDDING (@alenabratanchuk) дана

3. trend: Cveće

Trendovi se kreću prema neformalnim, manje urednim i "strogim" buketićima. Biće pomalo divlji i neuredni i delovati puno prirodnije što znači više neočekivanih biljaka poput bršljanja i razno lišće, a manje uzgojenih ruža.

Održivo i prirodno - savremene mlade i to imaju na umu. Takođe, možete očekivati i mnogo hrabrije boje. Dok je 2019. bila sva u prigušenim bojama sad očekujte žarku ružičastu i boju fuksije.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Flower by Mariette (@flowerbymariette) дана

4. trend: Hrana

Sumnjamo da će klasični svadbeni meni kod nas ikada izumreti: goveđa čorba, sarma, meso, torta, ali svetski trendovi kažu da se upravo to događa. Klasiku zamenjuje sve više vegetarijanskih/veganskih jela jer se sve više milenijalaca okreće drugačijoj ishrani.

Parovi sve češće biraju i neformalnu hranu, snekove, švedski sto i sl. tako da ljudi nisu vezani za sedeće mesto za stolom. Takođe odlučuju se da gostima ponude i "svoj" koktel - kreaciju koju je neki barmen osmislio baš za njih. Fora! U porastu je i popularnost tipično američkog običaja: generalna proba večere pre "dana D".

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели You & Your Wedding (@youyourwedding) дана

5. trend: Uređenje prostora

Sve će se vrteti oko zidova od balona i originalnih zidnih murala ispred kojih gosti mogu da se fotkaju (Instagram vlada!). Mnogo toga što se događalo u zatvorenim prostorima seli se van, na otovreno - sa lusterima ispod drveća i vilinskim svetlima na biljkama obraslim pergolama.

Pa ne trebate da se čudite ako naletite na stolove usred polja ili šume. Veliki hit u dekorisanju je voće umesto cvjeća, a limunovi su vrh!

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели SG BESPOKE BRIDAL (@aznisamdinbridal) дана

Ostavi komentar