Obratite pažnju na boju - evo kako da odaberete najukusnije breskve

Obratite pažnju na boju – evo kako da odaberete najukusnije breskve

Koštunjavo voće jedno je od omiljenih tokom letnje sezone, ali dešava se da breskve koje kupimo ne budu slatke i mekane.

Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da izaberete najbolje i naukusnije.

Obratite pažnju na boju breskve

Iako je mirisna breskva uvek dobar znak, to nije glavni pokazatelj da li će biti dobra ili ne, boja je najvažnija. Breskve treba da imaju žive tonove i boje. Pazite da ne kupite one sa zelenim tonovima, što je znak da je breskva prerano ubrana.

Breskve postaju slađe i sočnije kako sazrevaju. Njihovo stiskanje će vam reći u kojoj su fazi. Lagano pritisnite, ako je breskva mekana to je znak da je spremna za jelo.

Čuvanje

Kada donesete breskve kući, čuvajte ih na sobnoj temperaturi. Najbolje je da ne budu jedna na drugu kako ne bi brzo propale. Ukoliko počnu da se boraju to je znak da počinju da se suše.

 

Zatvoreno za komentare.