Kako da napravite nepromočivu obuću za jesen 🥾

Kako da napravite nepromočivu obuću za jesen 🥾

Kiša ne prestaje, tako da je pravo vreme da uradite nešto kako bi u vašem asortimanu bila obuća koja ne propušta vodu. Potrebno vam je malo strpljenja i truda, ali će vam noge biti suve!

Foto: pixabay

Ako vas je kiša "uhvatila nespremne" i nemate nepropusnu obuću, pomoću ovog trika od obuće koju već imate u nepromočivu! Potrebno vam je malo hartije, vosak i fen za kosu.

Korak 1: Očistite obuću

Ako vam cipele nisu nove, očistite ih i pobrinite se da budu suve pre nego što pređete na sledeći korak.

Korak 2: Nanesite vosak

Potreban vam je vosak, bilo kakav, kojim ćete istrljati cipele. Budite pažljivi kako biste voskom istrljali baš cele cipele, ne preskačite ni najmanje delove obuće.

Foto: Shutterstock

Korak 3: Osušite vosak

Obuću stavite na papir, a zatim uključite fen za kosu i usmerite toplotu ka obući. Vosak će se polako topiti, kako preko prelazite fenom – to treba da uradite na celim cipelama.

Kada završite, ostavite da se obuća ohladi i obujte cipele, pa obratite pažnju da li vosak puca negde na prevojima dok hodate. Ako je naneti sloj voska dovoljno tanak, ne bi trebalo da puca. Ukoliko se ipak negde dešava da pukne, na tom delu ponovo sušite fenom, kako bi se malo istopio.

Foto: pixabay

Ponovno nanošenje voska

Ako svakodnevno nosite ovu obuću, verovatno ćete posle određenog vremena morati da iznova nanesete vosak, ali ne tako često – trebalo bi da vam posle jednog nanošenja cipele budu nepromočive nekoliko meseci. U svakom slučaju, čim primetite da opet počinju da propuštaju vodu, ponovo nanesite vosak istom metodom.

Ostavi komentar