Oslobodite se stresa - ovo su hobiji koji će vam pomoći da zavolite sebe

Oslobodite se stresa – ovo su hobiji koji će vam pomoći da zavolite sebe

Udubljivanje u novi hobi pojačaće vašu sposobnost da se fokusirate na sadašnji trenutak i podstaknuti vaš mozak na rast novih moždanih ćelija. Ovo su hobiji koji mogu ojačati vaše zdravlje i fizičku spremnost ali i iskoristiti vaš kreativni potencijal.

Foto: Shutterstock

Postaćete kreativniji, pozitivniji i učenjem novih stvari ojačati svoje samopouzdanje, a ovo su hobiji koji će vam pomoći tome:

Bojenje

Bojenje je nekad bilo rezervisano samo za decu, ali u eri sve većeg obima posla, bojenje se pokazalo kao hobi koji opušta i pomaže vam da ostanete svesni trenutka u kom se nalazite. Što znači da se napokon možete fokusirati na sadašnjost i uživati u trenutku, ali se i lagano osloboditi na hiljade misli koje vam naviru u glavi.

Pritom bojenje podstiče kreativnost i ne morate se baciti na bojanke za decu, postoje u knjižarama bojanke za odrasle koje su u vidu mandala, cvetnih dezena i raznih sitnih delova za čije bojenje je neophodna koncentracija.

Čitanje

Možda je vreme da ugasite internet i posvetite se čitanju romana, edukativnih knjiga ili trilera. U svakom slučaju čitanje trenira vaš mozak i održava ga brzim dok nivo kreativne energije raste. Ovaj hobi je omiljen ljudima širom sveta jer mogu udobno da se smeste i opuste čitavo telo nakon napornog dana.

Ples

Ples je siguran i efikasan način za trošenje viška kalorija, što znači da vremenom oblikuje vaše telo ali i poboljšava mentalno stanje dajući vam pozitivnu energiju. Naučno je dokazano da časovi plesa poboljšavaju snagu, ravnotežu i zdravlje vašeg srca. Pritom mogu ublažiti simptome depresije, anksioznosti i nesanice.

Raspitajte se u svom gradu jer postoje grupe za ples u različitim terminima koje obuhvataju bliske generacije, tako da učite da plešete i ludo se zabljavljate sa ljudima svojih godina.

Kuvanje je takođe dobar način za ublažavanje stresa, jer su uključna sva čula u uživanju u mirisima i ukusima.

Druženje sa kućnim ljubimcima smanjuje nivo stresa, čak i prosto gledanje ribica u akvarijumu, piše 24 sedam.

Zatvoreno za komentare.