Otkriveno na šta padaju atraktivne žene!

Otkriveno na šta padaju atraktivne žene!

Ako ste mislili da žene padaju na izgled, ličnost ili novac, izgleda da ste i te kako pogrešili.

 Foto: Shutterstock

Najnovije istraživanje pokazalo je da bi razlog zbog kojeg zgodnije žene padaju na neke frajere mogao biti u - dužini njihovih prstiju.

Poljski naučnici sproveli su istraživanje i dokazali da muškarci koji imaju duži domali prst od kažiprsta češće završavaju sa ženama koje imaju figuru peščanog sata, koja se uglavnom smatra idealnom ženskom figurom.

U istraživanju je učestvovalo 50 mladih muškaraca u dugim vezama.

Naučnici su prikupili podatke o izgledu njihovih partnerki, pa uporedili dužinu njihovih prstiju. Pokazalo se da su češće u kombinaciji muškarci čiji je domali prst duži od kažiprsta i žene sa bujnim oblinama i užim strukom.

- Pokazalo se da prenatalni razvoj muškarca ima uticaja na to s kakvom će ženom kasnije u životu završiti, odnosno da utiče na to kolike su šanse da završi sa ženom koja je atraktivnija, odnosno plodnija - zaključili su naučnici. 

Muškarci s dužim domalim prstom imali su 4 puta veće šanse da završe sa ženama bujnih grudi i uskog struka. Na dužinu ovog prsta utiče količina testosterona kojoj su muškarci bili izloženi u maternici.

Dužina prstiju nije jedino na šta utiče količina testosterona tokom prenatalnog razvoja, takvi su muškarci uglavnom i mišićaviji.

Zatvoreno za komentare.