Ovo je žena za kojom bi se okrenuo svaki muškarac!

Ovo je žena za kojom bi se okrenuo svaki muškarac!

Da ste duhovite, zabavne i inteligentne se podrazumeva. A izgled? Često nas ubeđuju da muškarci vole više plavuše, da su riđokose vatrenije, a istina je negde između.

Najnovije istraživanje pokazalo je da 60 odsto ispitanika tvrdi da su im draže tamnokose devojke, a brinete su im atraktivnije od crnki. Najmanje popularne su crvenokose, a 29 odsto voli plavuše. 

Zanimljiv je i rezultat da muškarci ne vole najviše mršavice. Većina ispitanika, 38 odsto smatra da idealna žena nosi konfekcijski broj 40 ili 42, na drugom mestu su žene sa naglašenijim oblinama, dok su "mršavice" koje se uklapaju u veličinu 38 i 36 na trećem mestu. 

Čak 40 odsto ispitanika smatra da su najatraktivnije žene s plavim očima. Smeđe su na drugom mestu, a zelene na trećem. 

A evo šta je posebno zanimljivo damama. One su, prema najnovijem istraživanju, potpuno ravnodušne prema izgledu i određenim fizičkim karakteristikama muškarca. Nemaju tip, sve dok je on zanimljiv drugim ženama. 

U "Scientific Reports" objavljeno je istraživanje Univerziteta "St Andrews" u kome su muškarci koji izazivaju pažnju kod drugih žena dodatno atraktivni i to je ono što ih posebno izdvaja u odnosu na konkurenciju. 

Žene njih percipiraju kao više odane, ljubazne i potencijalno bolje očeve.