Ove ljubavne savete nikada nemojte da poslušate!

Ove ljubavne savete nikada nemojte da poslušate!

Ljubav je stvar od koje smo svi zavisni, ali večita potraga i očajničko čekanje definitivno nisu rešenje. U moru saveta koje dobijamo postoje neki koje možda ne bi trebalo da poslušamo. 

 Foto: Shutterstock

Ako se volite, ništa drugo nije važno

Lepo je ići kroz život u romantičnom duhu, ali koliko god ljubav bila snažna, od nje se, nažalost, ne živi. Tužna činjenica je da možeš nekoga ludo voleti, a da je on za tebe totalno pogrešan izbor, iz više razloga. Ako te ne poštuje, ne ceni i omalovažava, ako je agresivan i ne posvećuje ti onoliko vremena koliko bi trebalo, nemoj to tolerisati. Naći će se neko ko će sve to raditi i više nego što ti očekuješ.

Ljubav se ne traži, ljubav nađe tebe

Uvek ista društvena ekipa, na jednim te istim mestima, nisu pravo rešenje za pronalaženje partnera. Probaj da proširiš vidike. Promeni kafić, pozovi neko staro društvo sa kojim se dugo nisi videla. Nemoj da se ustručavaš u upoznavanju novih ljudi u klubu, baru... Nikad ne znaš gde ćeš naići na novu ljubav.

Smanji očekivanja

Savim je normalno i logično da želiš partnera koji će ispunjavati kriterijume koje smatraš veoma važnim. Od toga ne treba da odstupaš, niti da smanjuješ uslove i budeš sa nekim ko nije sličan tebi. Bolje je biti sam nego da vreme trošiš na osobe sa kojima ne vidiš nikakvu budućnost.

Nedopustivo je da pred njim/njom budeš u lošem stanju

Davnih dana najpoznatija glumica Merilin Monro izjavila jednu rečenicu sa kojom svi treba da se slažemo "Ako muškarac ne može da podnese tvoje najgore izdanje, onda definitivno ne zaslužuje ono najbolje".  Isto važi i za muškarce. Ako partner nije spreman da vas voli u svakom trenutku, nije vam ni potreban.