Ove stvari radite svakog dana, a oduzimaju vam pozitivnu energiju

Ove stvari radite svakog dana, a oduzimaju vam pozitivnu energiju

Male promene u vašem domu mogu doneti obilje pozitivne energije i blagostanja. Veoma često nismo ni svesni da nam određeni predmeti u stvari kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

 Foto: Shutterstock

Stručnjaci za Feng šui savetuju nas kako da zadržimo pozitivnu, a rešimo se negativne energije. Oni su upozorili na 7 loših navika koje unose negativnu energiju u našu kuću.

1. Prljava garderoba u ćošku sobe

Možda jeste najlakše nabacati prljavu odeću na pod u ćošak sobe, ali treba znati da se na tom mestu odliva pozitivna energija iz kuće. Trebalo bi da postoji poseban prostor u kući za odlaganje prljave garderobe – bolje je da imate i kantu za to u dvorištu, nego prljave čarape po ćoškovima, kažu stručnjaci za Feng šui.

2. Cipele ispred vrata

Bez obzira ispred kojih vrata u domu se nalaze, cipele su pravi “energetski usisivači”, pogotovo ako su prljave. Držite ih zatvorene unutar ormana za cipele.

3. Hrpe starih novina

Novine bacajte u kantu za smeće ili ih skupljajte negde u ostavi i dajte za reciklažu čim ih pročitate, savetuju stručnjaci za Feng šui. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, nikako na podu ili u ćošku prostorije. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donose lošu energiju.

4. Polomljeno posuđe

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi. Radije kupite najjeftiniji nov komplet posuđa, nego da koristite skuplji ali oštećen. Korišćenje oštećenog posuđa može negativno uticati na vašu karijeru ili finansije.

5. Prazne teglice

Nikad ne dopustite da vam teglice u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Prazne teglice loše utiču na sreću i porodičnu harmoniju, kažu stručnjaci za Feng šui.

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede, jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata, rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su strele negativne energije usmerene ka vama.

7. Obilne porcije u tanjiru

Kad služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Po Feng šui pravilima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne, ne bacajte već dajte ostatke kućnim ljubimcima, komšijama, ili pozovite goste.

Zatvoreno za komentare.