Ovo je najpopularnija torta za 2018. godinu

Ovo je najpopularnija torta za 2018. godinu

U 2018. godini pojavile su se neodoljive rascvetale slovo torte koje su vrlo brzo postale hit. Ovaj novi trend je prva pokrenula Adi Klinghofer, devojka iz Izraela, koja osim njih, radi i druge izvrsne stvari, a mi vam predstavljamo recept. Iako deluje komplikovano, zapravo je prilično jednostavno za napraviti.

Potrebno je:

Photo: Youtube/Printscreen

Za kore:

- 1 jaje

- 115 gr šećera

- prstohvat soli

- 55 gr meda

- 60 gr maslaca

- 25 gr mleka

- 330 gr glatkog brašna,

- 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

Photo: Youtube/Printscreen

- 6 žumanca

- 1 l mleka

- 240 g šećera

- 60 g glatkog brašna

- 60 g gustina

- 90 g maslaca

- štapić vanile

- 250 g maskarponea

- 400 g slatke pavlake

Priprema:

Photo: Youtube/Printscreen

Jaje, šećer, so, med, maslac i mleko pomešajte zajedno i zagrevajte dok se šećer ne rastopi. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i sa prethodnom smesom dobro umesite testo.

Photo: Youtube/Printscreen

Razdelite testo na jednake delove. Prislonite željeno slovo, koje ste napravili od papira ili kartona, na testo i rezačem za picu ili oštrim nožem prođite uz rubove slova. Sa drugim testom napravite još jedno takvo slovo.

Photo: Youtube/Printscren

Kore pecite na 160 stepeni 10 minuta. Sastružite semenke vanile u mleko, pa zagrevajte mleko da bude vruće, ali da ne provri.

Penasto umutite žumanca sa šećerom. Dodajte im brašno i gustin.

Dodajte im polovinu vrućeg mleka, neprestano mešajući. Skinite sa vatre i dodajte maslac u vruć krem. Vruć krem prebacite u drugu posudu i prekrijte providnom folijom tik uz površinu kreme.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperturi. U ohlađeni kre umešajte maskarpone mikserom i umućenu slatku pavlaku špatulom.

Photo: Youtube/Printscreen

Napunite špric i stavljajte fil u malim lopticama na prvu koru. Poklopite krem drugom korom i rasporedite ostatak fila isto kao i na prvu koru.

Photo: Youtube/Printscreen

Dekorišite po želji.

Pogledajte i video:

Zatvoreno za komentare.