Ovo su 4 (ne)skrivena znaka da se zaljubljujete u svog najboljeg prijatelja

Ovo su 4 (ne)skrivena znaka da se zaljubljujete u svog najboljeg prijatelja

U društvu najboljeg prijatelja nekad može da nam bude čak prijatnije nego u društvu partnera jer ne moramo da se trudimo da izgledamo savršeno i možemo da se žalimo na bukvalno sve probleme, bez uzdržavanja.

Foto: Shutterstock

Ipak, šta se dešava kada primetimo da se dešava nešto čudno i da uživamo u društvu najboljeg prijatelja možda više nego što bi trebalo?

Psiholog Klarisa Silva i ekspert za veze Suzan Vinter, otkrile su suptilne znakove koji ukazuju na to da ste počeli da se zaljubljujete u osobu koju ste do tada gledali kao najboljeg prijatelja.

1. Imate potrebu da svaku sitnicu delite sa tom osobom

Najbolji prijatelji i služe da biste sa njima podelili želje i razmenili mišljenje, ali ukoliko imate nezadrživu potrebu da baš svaku sitnicu morate što pre da ispričate toj osobi, moguće je da, u stvari, želite nešto više.

Silva upozorava da kada počnete da im pričate svaku pojedinost iz vašeg života, to može da znači da počinjete da razvijate neka dublja osećanja.

“To je osoba koja zna sve o vama i podržava vas, a vi se osećate skroz opušteno kada pričate o sebi pred tom osobom, pa je prirodno da može da dođe do dubljih emocija”, kaže Silva.

Foto: Shutterstock

2. Svi bivši i potencijalni partneri su ništa u poređenju sa njim/njom

Ne možete da se skapirate ni sa jednom osobom sa kojom izađete na dejt i razmišljate kako biste radije proveli veče sa vašim najboljim prijateljem.

“Nalazite negativne strane i bivšima i potencijalnim partnerima, a drago vam je što imate jednu jedinu osobu koja može da vas razume. Ipak, da li vam je drago što je tu kao prijatelj, ili želite nešto više?”, kaže Silva.

3. Želite da budete stalno sa tom osobom

Silva objašnjava da se hemijski proces u mozgu menja kada se zaljubimo i telo oslobađa više adrenalina, dopamina i serotonina.

“Intenzitet ovih reakcija može da vas natera da budete zavisni od svog najboljeg prijatelja. Pazite ako shvatite da želite da svakog sekunda, svakog dana želite da budete sa svojim najboljim prijateljem, jer vaše telo vam možda poručuje da ste zaljubljeni”, kaže ona.

Foto: Shutterstock

4. Shvatate da ste ljubomorni na njihove potencijalne partnere

“Iako ne želite da prihvatite da imate ljubomoru u sebi, plašite se da će vašu važnu ulogu u njihovom životu preuzeti neka druga osoba. Jedno je da imate negativno mišljenje o osobi sa kojom se viđa vaš prijatelj, a nešto sasvim drugo je da budete ogorčeni, bez previše razloga. To može da bude znak da želite intimniji odnos sa vašim najboljim prijateljem”, kaže Vinters.